Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 11

Animacijos Kanuose pirmą kartą varžysis lietuviškas animacinis filmas „Kaltė“

Antradienį jaunosios kartos lietuvių animacijos režisierės Redos Tomingas debiutinis filmas „Kaltė“ bus rodomas tarptautiniame Ansi animacinių filmų festivalyje, Prancūzijoje. Šio festivalio metu vykstančioje tarptautinėje animacinių filmų mugėje (MIFA) Lietuvos kino stende bus pristatyta mūsų šalies animacijos industrija.
Kadras iš Redos Tomingas filmo „Kaltė“
Kadras iš Redos Tomingas filmo „Kaltė“ / nuotr.

Redos Tomingas debiutinis filmas „Kaltė“ yra pirmasis lietuviškas animacinis filmas, atrinktas į šio festivalio konkursinę programą. Tai – vienas reikšmingiausių lietuvių animacijos įvertinimų tarptautinėje erdvėje per pastaruosius metus. Animacijos Kanais vadinamame festivalyje lietuvės filmas varžysis su dar 51 filmu iš viso pasaulio.

„Labai džiaugiuosi, kad filmas „Kaltė“, sukurtas „Joni Art“ studijoje, yra pirmasis lietuviškas animacinis filmas, atrinktas į konkursinę Ansi festivalio programą. Tai svarbus įvykis lietuvių animacijai, rodantis, kad turime idėjų, gebame sudominti ir galime varžytis. Tikiuosi mugėje ne tik pabendrauti su filmu besidominčia publika, bet ir surasti galimybių tolimesnei filmo sklaidai bei partnerių kitiems projektams vykdyti“, – sakė filmą prodiusavusios bendrovės „Joni Art“ direktorė Rasa Joni.

Animacinis filmas „Kaltė“ pasakoja istoriją apie vienišą lapę, kuri nori izoliuotis nuo ją supančio pasaulio, kad galėtų mėgautis į laisvę ištrūkusia savo kalte. Tačiau atsiriboti nuo visų ir visko nėra taip paprasta ir filmo herojė patiria aplinkos kėsinimąsi į jos asmeninę erdvę. Lapės pasaulis pradeda byrėti, o Kaltė toliau stebi ir kankina savo šeimininkę neramiais sapnais. Lapė turi rinktis – beprotybė ar susitaikymas.

Pirmą kartą lietuvišką animaciją viename reikšmingiausių pasaulio animacijos industrijos renginių – MIFA – pristatys Lietuvos kino centras. Mugėje taip pat dalyvaus šalies animacijos atstovų delegacija.

Anot Lietuvos kino centro atstovų, į konkursinę festivalio programą įtrauktas lietuviškas animacinis filmas rodo, kad turime dėl ko dalyvauti šiame viename svarbiausių profesionalios animacijos industrijos renginių pasaulyje: Lietuvoje bręsta naujoji kūrėjų karta, kuri jau dabar gali puikiai reprezentuoti Lietuvos animacijos sektorių, jo potencialą. Tuo pačiu MIFA mugė jauniesiems kūrėjams gali tapti pirmąja stotele pakeliui į tarptautinės animacijos industrijos rinką.

Lietuvos kino stende visiems besidomintiems bus teikiama informacija apie lietuvišką animaciją: veikiančias gamybos įmones bei studijas, jų siūlomas paslaugas, animacijos kūrėjus bei jų darbus ir projektus, vyks susitikimai su kino profesionalais.

Tarptautinė animacinių filmų mugė (MIFA) rengiama jau 25 metus. Ji skirta padėti užmegzti naudingus ryšius su animacijos srities profesionalais, ieškoti partnerių kūrybiniam bendradarbiavimui ir bendrai gamybai, pristatyti projektus potencialiems pardavimų agentams, platintojams ir rodytojams iš įvairų televizijos kanalų, festivalių, naujų medijos platformų, aptarti animacijos industrijos iššūkius, dalintis patirtimi, pristatant ir analizuojant sėkmingus projektus, specialiai tam skirtuose mugės renginiuose. Pernai mugėje dalyvavo per 7 tūkst. profesionalų iš 80 šalių.

Tarptautinis Ansi animacinių filmų festivalis – vienas didžiausių tarptautinių animacinių filmų festivalių, rengimas nuo 1960 m. Festivalyje konkuruoja įvairiomis technikomis (kompiuterine, pieštine, plastilinine, lėlių, iškarpų ir kt.) sukurti animaciniai filmai. Jie varžosi vaidybinių, trumpametražiai, televizinių filmų ir diplominių studentų darbų kategorijose. Pernai festivalyje parodyta per 500 filmų.

Lietuvos animacijos pristatymą Tarptautinėje animacinių filmų mugėje rengia ir finansuoja Lietuvos kino centras kartu su VšĮ „Versli Lietuva“.

VIDEO: Guilt trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius