Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 09

Apdovanoti „Režisieriaus Petro Abukevičiaus žaliojo kino festivalio“ laimėtojai

Ketvirtadienį Vilniuje kino teatre „Pasaka“ buvo surengti dešimtyje miestų vykusio „Režisieriaus Petro Abukevičiaus žaliojo kino festivalio“ laureatų apdovanojimai.
Tomas Kliukas
Renginio vedėjas Tomas Kliukas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Renginio metu išrinkti trys geriausi filmai: Žaliuoju publikos simpatijų dokumentiniu filmu tapo Tado Zuzevičiaus „Smaragdo šalis“, Geriausiu žaliuoju dokumentiniu filmu – Eugenijaus Drobelio „Tetervins subildo“ ir Geriausiu žaliuoju mėgėjo dokumentiniu filmu – Inesos Kurklietytės „Apie ką staugia vilkai“.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Renginio akimirka
Festivalio apdovanojimas

Kino teatre apdovanojimų dieną įvyko nemokamos T.Zuzevičiaus „Smaragdo šalis“, E.Drobelio „Tetervins subildo“, Eglės Žiemaitienės ir Vitalijaus Lapinos „Rusnės užkalbėti“, Ramunės Rakauskaitės „Tarp žolių“, Dalios Rust „Ribinė zona“, I.Kurklietytės „Apie ką staugia vilkai“, „Gamtos dienos I“ ir „Gamtos dienos II“ filmų peržiūros.

Rugpjūčio mėnesį vykęs festivalis ragino kitomis akimis pasižiūrėti į mūsų krašto gamtą ir savo išgyvenimais pasidalinti su kitais stebėtojais.

Plungėje, Birštone, Šakiuose, Mažeikiuose, Radviliškyje, Akmenėje, Lazdijuose, Ignalinoje, Biržuose, Pasvalyje įvykusios filmų peržiūros vyko po atviru dangumi, pabrėžiant festivalio ryšį su gamta.

„Aplankėme labai daug gražių vietų. Simboliška, kad visas šis festivalis apie lietuvišką gamtą vyko gamtoje, po atviru dangumi, medžių apsuptyje, pievose, laukuose, aikštėse. Tai buvo labai geras, žodžiais neapibūdinamas jausmas“, – patikino renginio vedėjas, aktorius Tomas Kliukas.

***

Petras Abukevičius – lietuvių kino režisierius, operatorius, sukūręs apie 50 dokumentinių, mokslo populiarinimo filmų, iš jų 30 – gamtos tematika. 

1998-aisiais buvo įsteigta P.Abukevičiaus premija už geriausią gamtos tematikos filmą. Šią vasarą gimė jo vardo dokumentinių filmų festivalis, finansuojamas Europos Sąjungos regioninės plėtros fondo lėšomis. „Režisieriaus Petro Abukevičiaus žaliasis kino festivalis“ suteikė platformą profesionalų ir mėgėjų naujausiems kūriniams – dokumentiniams filmams apie gamtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius