-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 13

Apdovanoti trumpametražių filmų apie kartų solidarumą konkurso nugalėtojai

Ketvirtadienį „Skalvijos“ kino centre buvo apdovanoti geriausių konkursui „Aš+50“ pateiktų trumpametražių filmų autoriai. Besibaigiant vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metams, Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kvietė jaunimą kurti trumpametražius filmus apie tai, kaip jie įsivaizduoja save po 50 metų.
Pensininkė
Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kvietė jaunimą kurti trumpametražius filmus apie tai, kaip jie įsivaizduoja save po 50 metų. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Konkurso organizatoriaus Vytenio Kviklio iš EK atstovybės Lietuvoje teigimu, pateiktuose trumpametražiuose filmuose atsiskleidė linksmas ir pagarbus jaunųjų kūrėjų požiūris į senėjimą bei vyresnio amžiaus žmones: konkurso dalyviai juos vaizdavo kaip aktyvius, gyvenimu besidžiaugiančius ir laiko veltui nešvaistančius žmones.  

Spalio pradžioje prasidėjęs konkursas sulaukė didelio dalyvių susidomėjimo: iš viso buvo pateikti 35 trumpametražiai darbai. Pateiktus filmus vertino speciali komisija, kurią sudarė scenaristas Jonas Banys, prodiuseris Ernestas Jankauskas, „Skalvijos“ kino akademijos koordinatorė Kamilė Janulytė, MEDIA Desk Lietuva vadovas Dominykas Širvinskas ir Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje darbuotojai Vytenis Kviklys bei Justas Klimavičius.

Vertinimo komisija išrinko 4 kūrybiškiausius, originaliausius ir konkurso temą geriausiai atitinkančius trumpametražius filmus. Pirmosios vietos nugalėtojas apdovanotas stažuote kino studijoje „Dansu“ ir abonementu į kino teatrą „Forum Cinemas“. Antrosios, trečiosios ir ketvirtosios vietos laimėtojams atiteko ne tik kvietimai į kino teatrą, bet ir kino režisūros kursai „Skalvijos“ kino centre. Speciali dovana buvo įteikta ir daugiausia balsų naujienų portale „Delfi“ pelniusiam konkurso dalyviui.

Nugalėtojai:

1 vieta: Miglė Aliukonytė, „Photo album“. Animacinis filmukas pasakoja močiutės istoriją, kuri mėgaujasi savo gyvenimu ir užsiima sau maloniais darbais – nuo mezgimo iki blynų kepimo. Taip pat ji vakarais žaidžia bingo, kol vieną vakarą jį laimi ir pradeda kartu su seneliu įgyvendinti savo svajones – pažinti Europą bei išbandyti naujus pojūčius.

VIDEO: Photo album

2 vieta: Faustas Talačka, „Battery of Life” („Gyvenimo baterija”). Kaip ir viskas šiame pasaulyje, taip ir mūsų gyvenimas turi ribas. Amžiaus skirtumai? Požiūris į jaunimą ir vyresnio amžiaus žmones skiriasi, tačiau visi turime panašumų. Be to, visąlaik galime kažko išmokti iš jau patyrusių ir suteikti vieni kitiems džiaugsmo.

VIDEO: Battery of Life

3 vieta: Kornelijus Jaroševičius, „Pirmyn!“. Kaip teigė filmuko autorė, filmuodama savo močiutę, kuriai netrukus sukaks 70, nieko neprašė daryti specialiai, tiesiog filmavo jos kasdienybę. Galime matyti, kokie gali būti žmonės, kad ir kiek metų jiems būtų.

4 vieta: Vaiginta Petrauskaitė, „Laiką skaičiuoja tik tie, kurie sensta“. Tokios amžinos vertybės kaip dėmesys, simpatija ir meilė išlieka net kai laikas nesustabdomai bėga. Bet laiko neskaičiuoja tie, kurie nesensta...

VIDEO: Laiką skaičiuoja tik tie, kurie sensta

Visus konkursinius darbus galima rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius