Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 16

Apie lenkų kino klasiko K.Kieslowskio kūrybą mintimis dalinsis Vytautas V. Landsbergis

Šį trečiadienį, lapkričio 17 d., kino teatras „Pasaka“ kviečia dalyvauti jau dešimtojoje ciklo „Kino vakarai su Izolda“ paskaitoje, skirtoje vienai reikšmingiausių lenkų kino figūrų – Krzystofą Kieslowski'į. Renginyje mintimis apie vakaro herojaus kūrybą dalinsis lietuvių kino režisierius Vytautas V. Landsbergis.
Lenkų kino legenda Krzystofas Kieslowskis
Lenkų kino legenda Krzystofas Kieslowskis

Pasak kino kritikės Izoldos Keidošiūtės, kalbant apie K.Kieslowskio indėlį į kino istoriją, labiausiai liūdina tai, kad vienas reikšmingiausių XX a. antros pusės kino meistrų, kuris pripažįstamas visame pasaulyje, kurio kūryba studijuojama visose kino mokyklose, nesulaukė deramo pripažinimo tarp lietuvių kino žiūrovų.

„Tikriausiai kaltas mūsų snobizmas... Jis ne italų ir ne prancūzų, o lenkų kino režisierius, gal vien dėl to iš kaimyninės šalies kilęs kino klasikas pasirodė nepakankamai patrauklus bei įdomus lietuviams. Todėl šios savaitės paskaitoje bandysime grąžinti skolą tinkamai neįvertintam lenkų kinui“, – sakė kino kritikė.

13 paskaitų ciklo metu kino kritikė Izolda Keidošiūtė jau pristatė tokių kino meistrų kaip L. Bunuelis, R. Bressonas, L. Viscontis, F. Fellinis, M. Antonionis, P.P. Pasolinis, I. Bergmanas, J.L. Godardas, F. Truffaut gyvenimą ir kūrybą. Be šio trečiadienio paskaitos, cikle dar laukiami vakarai, skirti režisieriams A. Tarkovskiui, S. Parajanovui ir R.W. Fassbinderiui. Kiekvienos paskaitos metu vakaro herojų pristatyti padeda vis naujas kviestinis svečias.

Šį trečiadienį, 18.30 val., „Kino vakaruose su Izolda“ viešėsiantis dokumentinio kino režisierius Vytautas V. Landsbergis pasidalins savo mintimis apie klasikinį Europos kiną bei lenkų kino legendos Krzystofo Kieslowskio kūrybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius