Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 21

„Artimos šviesos“ pagaliau giliai įkvėpti privertė ir Lietuvą (nuotraukos)

„Pagaliau, pagaliau...“ – antradienio vakarą kartojo lietuviško vaidybinio filmo „Artimos šviesos“ kūrėjai, savai publikai parodydami kino juostą, kuri jau pavasarį pelnė dvi „Sidabrinės gervės“ statulėles Lietuvoje ir spėjo aplankyti penkis tarptautinius festivalius. Pagaliau žiūrovai galės išvysti, kas vyksta Vilniaus gatvėse naktį, kaip kasdienybę bandoma užmušti naktiniais pasivažinėjimais ar paklydimais tamsoje, ir pajusti, kas nutinka, kai giliai įkvepi ir užgesini šviesas...
Raudonu kilimu į nacionalinę premjerą rinkosi kūrėjai ir gerbėjai.
Raudonu kilimu į nacionalinę premjerą rinkosi kūrėjai ir gerbėjai. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Man sunku paslėpti jaudulį, bet aš labai laimingas, kad pagaliau šį filmą rodome namuose, Lietuvoje“, – prieš išankstinę premjerą prisipažino filmo režisierius Ignas Miškinis.

Pasveikinti ir pirmą kartą pamatyti jau pagyvenusio „Artimų šviesų“ kūrėjų kūdikio susirinko draugai, artimieji ir kolegos aktoriai. Po filmo I.Miškinis neslėpė, kad jį nustebino filmo metu salėje dažnai skambėjęs juokas.

„Nesitikėjau, jog filmas sulauks tiek juokų – nemaniau, kad padariau komediją“, – šypsojosi režisierius.

Jis neslėpė, kad šio filmo idėja idėja ir šūkis „Įsibėgėk, giliai įkvėpk ir užgesink šviesas“  gimė iš jo paties gyvenimo.

„Šiame filme daug dalykų pastiprinta, bet mano gyvenime buvo toks periodas, kai klaidžiojau su mašina naktimis, toks paklydimas“, – atskleidė I.Miškinis.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Raudonu kilimu į nacionalinę premjerą rinkosi kūrėjai ir gerbėjai.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Raudonu kilimu į nacionalinę premjerą rinkosi kūrėjai ir gerbėjai.

Vieną pagrindinių vaidmenų filme atlieka nuo režisieriaus neatskiriamas aktorius Dainius Gavenonis, kuris dėl šio vaidmens buvo priverstas išmokti vairuoti.

„Prieš tai filmavausi filme, kuriame turėjau pramokti vairuoti, o kai perskaičiau šio filmo scenarijų, supratau, kad teks ir teises išsilaikyti, – juokėsi aktorius ir atskleidė, kad iki to laiko jį visur vežiojo žmona aktorė Rasa Samuolytė: – Dabar ji dažnai įkvepia ir užgesina šviesas – net ir namie...“

Prieš tai filmavausi filme, kuriame turėjau pramokti vairuoti, o kai perskaičiau šio filmo scenarijų, supratau, kad teks ir teises išsilaikyti...O I.Miškinis Dainiui negailėjo pagyrimų už tai, kad visuose trijuose jo kurtuose darbuose aktorius sugebėjo sukurti vis kitokio vyro portretą: „Dainius – aktorius, kuris labai talentingai ir lengvai keičiasi.“

Antrojo nakties klajūno vaidmenį atliko kino debiutantas Jonas Antanėlis, kurį režisierius vadino eksperimentu, „kuris, atrodo, pavyko“. Moters personažą sukūrė vokiečių aktorė Julia Maria Köhler, ją lietuviškai įgarsino Vilma Raubaitė.

„Julia išmoko pakankamai gerai lietuviškai kalbėti, bet kai kurios jos pasakytos frazės dėl akcento galėjo nuskambėti ironiškai ten, kur to nereikia, todėl nusprendėme ją dubliuoti ir labai ilgai ieškojome balso, kuris būtų kuo panašesnis į Julios tiek skambėjimu, tiek nuotaika“, – pasakojo I.Miškinis.

Filmas iš Lietuvos keliaus į Vokietiją, Ispaniją, Jungtinę Karalystę, Belgiją.

Nors oficialiai filmas pristatytas dar liepos mėnesį vykusiame Karlovy Vary tarptautinių filmų festivalyje Čekijoje, visos Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti nuo šio penktadienio, spalio 23 dienos.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Raudonu kilimu į nacionalinę premjerą rinkosi kūrėjai ir gerbėjai.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Raudonu kilimu į nacionalinę premjerą rinkosi kūrėjai ir gerbėjai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius