-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 17

Būsimas trumpametražis filmas „Laikinai“ pasakoja apie vaikus, kurių tėvai pažadėjo greitai sugrįžti

Rugsėjo viduryje Vilniuje pradedamas filmuoti studijos „Monoklis“ trumpametražis vaidybinis filmas „Laikinai“ (rež. Jūratė Samulionytė).
Būsimas trumpametražis filmas „Laikinai“ pasakoja apie vaikus, kurių tėvai pažadėjo greitai sugrįžti.
Būsimas trumpametražis filmas „Laikinai“ pasakoja apie vaikus, kurių tėvai pažadėjo greitai sugrįžti. / „Monoklio“ archyvo nuotr.
Temos: 2 Autobusas Vaikai

Juosta pasakoja apie dvi seses – penkiolikmetę Saulę (akt. Severija Bielskytė) ir darželinukę Liuciją (akt. Greta Salaviejūtė), kurių tėvai laikinai išvyko į užsienį užsidirbti pinigų. Vyresnėlei Saulei tenka didžiausia atsakomybė – pasirūpinti Liucija, prižiūrėti namus, aiškintis santykius su teta, o tuo pačiu metu dar spręsti visus paauglystėje iškylančius klausimus. Mergaitės stengiasi savarankiškai gyventi ir kovoti su realybe, tačiau būti suaugusiomis galiausiai tampa per sunku. Mergaičių tetą filme vaidina žinoma Lietuvos teatro ir kino aktorė Eglė Mikulionytė.


„Tai linksma istorija vykstanti liūdnomis aplinkybėmis, tarsi „juokas per ašaras“. Mergaitės žaismingai išsisuka iš situacijų, bet kiekviena diena jas verčia suaugti ir vis kažko išmokti, o kartais ir skaudžiai nusivilti esančiais šalia. Joms tenka gyventi suaugusiųjų taisyklėmis,“ – teigia filmo režisierė Jūratė Samulionytė. Jauna režisierė prieš keletą metų sėkmingai debiutavo eksperimentiniu foto–filmu „Nerutina“, pelniusiu ne vieną apdovanojimą tarptautiniuose kino festivaliuose.

Scenarijų filmui „Laikinai“ parašė moksleivė Marija Kavtaradzė, šiemet Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje pradėjusi studijuoti vaizdo režisūros specialybę. „Rašant scenarijų „Laikinai“, mane labiausiai domino ne pati emigracijos tema, o tai, kaip vaikai ir jaunuoliai, palikti tėvų emigrantų, yra priversti per anksti suaugti. Visuomet išlieka jausmas, kad buvai paliktas. O kartą išgyvenęs tai, kas tave subrandina, ar gali vėl tapti vaiku?“ – klausia jaunoji scenarijaus autorė.

Filmą prodiusuoja studija „Monoklis“ prieš porą metų Lietuvos ir užsienio publikai pristačiusi filmą „Balkonas“ (rež. G. Beinoriūtė), kurio pagrindiniai herojai – taip pat vaikai.

„Scenarijui, kuris mums labai patiko, realizuoti surinkome jauną entuziastingą komandą – režisierę Jūratę Samulionytę, operatorių Audrių Zelenių bei nemažą būrį iš kūrybinės grupės, dirbusios filme „Balkonas“. Nors patirtis sako, kad iššūkių neišvengsime, esame pasiruošę smagiai dozei kūrybinio adrenalino,” – pasakoja filmo prodiuserės Jurga Gluskinienė ir Giedrė Beinoriūtė.

Filmo „Laikinai“ filmavimai tęsis iki rugsėjo 25 d. Bus filmuojama Lazdynų, Pilaitės mikrorajonuose, Kauno oro uoste. Premjera numatoma 2011 metais. Filmo „Laikinai“ gamybą iš dalies finansuoja Lietuvos Respublikos Kultūros rėmimo fondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius