Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 13

Choreografas Šarūnas Kirdeikis: „Meilės sala“ išlipa iš „dar vienos komedijos“ rėmų“

„Kino pavasario“ salės repertuaras atnaujintas vasariškomis komedijomis „Meilės sala“ („Love Island“) ir „Džema Boveri“ („Gemma Bovery“), kulinarine dokumentika „Kritikai gurmanai“ („Foodies“) ir padūkusiu filmu šeimai „Mažieji padaužos“ („Fiddlesticks“).
Filmo „Meilės sala“ kadras
Filmo „Meilės sala“ kadras

„Meilės sala“ – tai puikiai festivalio žiūrovams pažįstamos režisierės Jasmilos Žbanić („Grbavica“, „Pakeliui“, „Tiems, kurie nepasakoja istorijų“), pirmasis bandymas prajuokinti. Ir jis tikrai sėkmingas. Štai ką po šios juostos peržiūros sako šokėjas ir choreografas Šarūnas Kirdeikis.

„Šis filmas – neįpareigojantis, pačia geriausia žodžio prasme. Lengvas, mirgantis spalvingais kostiumais, kvepiantis jūra ir kartkartėmis nustebinantis režisierės drąsa. Kuomet, sekdamas bene reklaminės precizikos kadrus, vietoje produkto galiausiai išvysti intymų bučinį (ir ne tik) tarp dviejų merginų – supranti, jog filmas tikrai išlipa iš „dar vienos komedijos“ rėmų. Tiesa, komiškos situacijos bei dialogai nesudėtingi, tad filmas itin tinka merginų vakarėliui ar romantiškam pasimatymui.“

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Šarūnas Kirdeikis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Šarūnas Kirdeikis

„Meilės sala“ – tai aistringos, nerūpestingos populiaraus Sarajevo rokerio Grebo ir jo nuostabiosios žmonos prancūzės Lilijanos atostogos Adrijos jūros salos kurorte. Čia viskas įskaičiuota! Belieka atsipalaiduoti, maudytis šiltose bangose, palydėjus saulę dainuoti karaokę ir pailsėti prieš laukiamo vaikelio gimimą. Vieną vakarą Grebo vieninteliu karaokės pasirodymu užsitarnauja salos atostogautojų ir vokiečių roko grupės „Scorpions“ gerbėjų simpatijas. Tačiau tai ne vienintelis siurprizas, kuris laukia Lilijanos. Saloje pasirodo charizmatiškoji Flora (rumunų aktorė ir „Kino pavasario“ žiuri narė Ada Condeescu). Naktinio klubo šokėja, dainininkė ir undinė–gelbėtoja taps tikru Lilijanos ir Grebo santuokos išbandymu.

VIDEO: Filmo „Meilės sala“ anonsas

Filmą „Mažieji padaužos“ su savo sūnumis Vėju ir Džiugu pažiūrėjusi Eglė Kernagytė tvirtina, kad jai – dviejų padūkusių berniukų mamai – ši juosta labai artima.

„Filmo herojai – laimingi vaikai. Ne viena sykį, kai išgirsdavau savo vaikus sakant „ooo geras! Ir aš taip norėčiau..!“, imdavau galvoti, kur ir ką panašaus jie galėtų iškrėsti. Įkvėpimo išdaigoms labai daug. Mano sūnūs – labai išdykę ir labai myli savo senelius, todėl filmo herojams jautė didžiulį palaikymą ir įsitempę stebėjo nutrūktgalviškos misijos vykdymą. Neslėpsiu, vykdami namo aptarinėjome, kad tai tik filmas ir vieniems vaikams nevalia vairuoti traukinio, plaukti laivu ir pan. Tačiau tikrai rekomenduoju „Mažuosius padaužas“ visiems padūkėliams ir jų tėveliams“, – apie „Kino pavasario“ salėje vasarą rodomą filmą šeimai kalbėjo E. Kernagytė.

Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Eglė Kernagytė-Dambrauskė su vaikais
Viganto Ovadnevo/15min.lt nuotr./Eglė Kernagytė-Dambrauskė su vaikais

Filmo „Mažieji padaužos“ veiksmas vyksta Bolesdorfe. Jo gyventojai bando neišsišokti, t. y. būti vidutinybėmis, ir didžiuojasi, kad jiems leidžiama išbandyti naujus produktus. Maža to, visus senelius jie iškeldina į senelių namus, kad tik niekuo vieni iš kitų neišsiskirtų. Tačiau jų vaikai nenori būti naujų produktų bandymo triušiais ir vis mėgina visokiais būdais įvairiose srityse pasiekti pasaulio rekordų. Prisivogę migdomųjų tablečių jie užmigdo suaugusiuosius ir imasi veikti.

Po jų nuveiktų darbelių miestelyje įsivyrauja chaosas. Tačiau viskas baigiasi gerai, kai jų seneliai paleidžiami iš senelių namų ir šauniai sutvarko apgriautą miestelį. Supykę naujų produktų testuotojai išvyksta, o vaikai su seneliais įkuria bendrą laboratoriją ir ieško būdų, kaip pasiekti naujus pasaulio rekordus.

VIDEO: Mažieji padaužos - Fiddlesticks

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius