Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 08

D.Grybauskaitė – apie „Emiliją iš Laisvės alėjos“: „Istorinė tiesa skaudi, tačiau ji įkvepia niekada nepasiduoti“

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienio vakarą apsilankė kino teatre ir pažiūrėjo filmą „Emilija iš Laisvės alėjos“. Šalies vadovė filmą, pasakojantį apie lietuvių kovas už laisvę, norėjo pamatyti artėjant kovo 11-ąjai.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Roberto Dačkaus nuotr.

Šalies vadovė filmą, pasakojantį apie lietuvių kovas už laisvę, norėjo pamatyti artėjant kovo 11-ąjai. Vėliau savo paskyroje socialiniame tinkle Facebook prezidentė rašė: „Tai filmas – įpareigojimas: saugoti ir ginti savo Laisvę, kad ir kas benutiktų. Istorinė tiesa skaudi, tačiau ji įkvepia niekada nepasiduoti.“

Anot filmo režisieriaus Donato Ulvydo, žinia, kad prezidentė pati nusprendė apsilankyti filme, jam buvo nelaukta. „Tai nebuvo suplanuota akcija. Žinia, kad šalies vadovė pati nusipirko bilietus ir pasirodys vakariniame seanse buvo jaudinanti ir netikėta. Kaip ir nuoširdi reakcija, kurios sulaukėme iš karto po filmo. Man ir visai filmo komandai tai didelė garbė ir įvertinimas“, - sako D. Ulvydas. Iš karto po kino seanso prezidentė D.Grybauskaitė filmo komandai įteikė Lietuvos trispalvę.

Kalbėdama apie „Emiliją iš Laisvės alėjos“ prezidentė sakė, kad po tokių filmų kalbėti labai sunku, nes būna labai daug emocijų. „Svarbiausia yra Lietuva. Ji buvo svarbi ir tais metais kiekvienam Lietuvos žmogui, ji svarbi ir šiandien. Tie žodžiai, kad „Lietuva bus laisva“ yra įpareigojimas mums visiems, kiekvienai kartai, kad Lietuva išliktų ir visada būtų laisva“.

Apie filmą D.Grybauskaitė sakė, kad kiekvienas jį mato savaip, per savo patirtis. „Aš net neįsivaizduoju, kokiomis akimis šį filmą gali matyti jaunesnė karta, tai labai sunku, nes mes kiekvienas matome savo akimis. Bet tai, kad šiame filme yra apie Lietuvą ir jos laisvę, tai turbūt yra šventa per amžius ir per kartas. Visiems tai yra šventa“, - sakė D.Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius