-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 16

„Damsel“ aktoriai M.Wasikowska ir R.Pattinsonas: apie #metoo, vesternus ir meilės paieškas

Prieš penktadienio vakarą Berlyno kino festivalyje įvyksiančią brolių Zellnerių filmo „Damsel“ (Mergaitė) premjerą Europoje, spaudos konferencijoje kūrybinė grupė pasidalino mintimis apie filmo kūrybos užkulisius ir šiuo metu pramogų ir kultūros industriją drebinantį #metoo judėjimą.
Robertas Pattinsonas ir Mia Wasikowska
Robertas Pattinsonas ir Mia Wasikowska / „Scanpix“/AP nuotr.

Brolių Zelnerių „Damsel“ siūlo naują žvilgsnį į vesterno žanrą – minimalistinėje komedijoje pagrindine personaže tampa stipri ir nepriklausoma Penelopė (akt. Mia Wasikowska), kurios gviešiasi savo iliuzijų pasaulyje gyvenantys vyrai, pavyzdžiui, aklai įsimylėjęs ir Penelopę iš kito vyro glėbio „išvaduoti“ bandantis Samuelis (akt. Robertas Pattinsonas).

Spaudos konferencijoje vienas filmo režisierių Davidas Zellneris teigė, jog vesternais žavėjosi nuo vaikystės ir visad planavo išmėginti savo jėgas šiame žanre: „Tačiau vesterno klišės ir tropai pabodo. Pabodo, kad moterys vesternuose dažnai tėra aistros objektai, prizai, kuriuos pelno vyrai. Mums tai nebuvo įdomu. Norėjome sukurti sudėtingą personažę – naudojant žiūrovams pažįstamus tropus, sukurti emocinį konfliktą, pasirinkti sudėtingesnį kelią, pridėti humoro elementų“, – sakė režisierius, pridurdamas, jog filmo kūrybinis procesas buvo išties ilgas – prie „Damsel“ scenarijaus juodu su broliu pradėjo dirbti prieš 7-erius metus.

Mia Wasikowska teigė, jog filmo pradžioje apie jos personažę susidarytas įspūdis ilgainiui apsiverčia aukštyn kojomis: „Suprantame, kad kone visi lūkesčiai, kuriuos iš pradžių turime šiai moteriai, iš esmės yra vyro troškimų projekcijos. Manau, kad tai buvo labai gudrus ėjimas“, – teigė aktorė.

Paklausta, kaip vertina #metoo judėjimą, kol kas bene ryškiausiai palietusį JAV kino industriją, M.Wasikowska sakė: „Manau, tai nuostabu. Didžiąją dalį praėjusių metų praleidau Australijoje, viską stebėjau iš šalies. „Sundance“ kino festivalyje pirmą kartą galėjau tapti „Time’s up“ dalimi. Tvyrojo puiki energija, žmonių bendrystė. Manau, kad tai bus labai ryškus pokytis [kino industrijoje].“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mia Wasikowska
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mia Wasikowska

„Jei jautiesi nuskriaustas ir negali apie tai prasitarti žmonėms, esi prigąsdinamas tylėti, tai yra vienas baisiausių jausmų pasaulyje. Nuostabu, kai barjerai griūna“, – spaudos konferencijoje kalbėjo R.Pattinsonas.

Pasak jo, šiandien visuomenėje vis garsiau aptariami klausimai atsispindi ir „Damsel“: „Samuelis [personažas, kurį vaidina R.Pattinsonas – 15min past.] gyvena iliuzijų pasaulyje. Jam atrodo, jog jei kitas pasakė „ne“, bet tu jį myli, tuomet bet koks elgesys yra pateisinimas. Bet ne taip veikia meilė, ne taip veikia gyvenimas“, – tikino aktorius.

Paklaustas, ar jis pats tiki „tikra ir tyra“ meile, kurią mušdamasis į krūtinę prisipažįsta jo personažas, R.Pattinsonas juokdamasis purtė galvą: „Samuelis tiki poetiška realybės versija. Manau, kad meilė ir gyvenimas yra kiek kitokie, nei kad jam atrodo.“

Davido ir Nathano Zellnerių filmas „Damsel“ varžosi konkursinėje 68-ojo Berlyno kino festivalio programoje.

VIDEO: Ištrauka iš filmo „Damsel“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius