Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 24

Dėl Kanų aukso varžysis būrys kino genijų

Tarp 20 filmų, kurie buvo įtraukti į šiemetinio Kanų kino festivalio konkursinę programą, yra naujas Johnnie To trileris, Quentino Tarantino saga apie Antrąjį pasaulinį karą bei kelionė į Vudstoką su Angu Lee, paskelbė organizatoriai.
JAV režisierius Quentinas Tarantino
JAV režisierius Quentinas Tarantino / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Liūtas

Tarp pretendentų į gegužės 13–24 dienomis vyksiančio festivalio „Auksinę palmės šakelę“ dominuoja Azijos ir Europos sunkiasvoriai, pradedant Naujosios Zelandijos Jane Campion iki Ispanijos Pedro Almodovaro.

Q.Tarantino su savo filmu „Išgamos“ (Inglourious Basterds), kuriame vaidina Bradas Pittas ir Diane Kruger, yra vienintelis konkursantas iš JAV.

„Yra daug Azijos filmų, daug Europos filmų ir mažiau Amerikos bei Lotynų Amerikos filmų“, – spaudos konferencijoje Paryžiuje sakė festivalio meno direktorius Thierry Fremaux.

Jis užsiminė, kad dėl Holivudo scenaristų streiko, kuris baigėsi pernai vasarį, daugelis amerikiečių režisierių galbūt nespėjo savo filmų susukti laiku.

Paskutinio Heatho Ledgerio filmo – ilgai laukto „Daktaro Parnaso imaginariumo“ (The Imaginarium of Doctor Parnassus), kurį režisavo amerikietis Terry Gilliamas, premjera vyks nekonkursinėje programoje, patvirtino organizatoriai.

Prancūzų aktorė Isabelle Huppert, kuri du kartus buvo pripažinta geriausia aktore, per šį, jau 62-ą, Kanų festivalį vadovaus aštuonių narių vertinimo komisijai.

J.Campion, kuri 1992 metais tapo pirmąja režisiere moterimi, gavusia „Auksinę palmės šakelę“ už „Pianiną“ (The Piano), į šį Prancūzijos kurortą grįžta su filmu apie poetą Johną Keatsą „Šviesi žvaigždė“ (Bright Star).

Savo ruožtu europiečių fronte „Oskaro“ laureatas P.Almodovaras grįžta su ką tik baigta drama „Pertraukti apkabinimai“ (Los Abrazos Rotos), kurioje vaidina Penelope Cruz.

Danas Larsas von Trieras pristatys siaubo filmą „Antikristas“ (Antichrist), kuriame Willemas Dafoe ir Charlotte Gainsbourg vaidina porą, po sūnaus mirties pasitraukiančią į trobelę miškuose.

Austras Michaelis Haneke varžysis su „Baltu kaspinu“ (The White Ribbon), kuriame ieško fašizmo sėklų 20-ojo amžiaus pradžios Europoje, o italas Marco Bellocchio pristatys filmą apie nesantuokinį Benito Mussolini sūnų „Laimėk“ (Vincere).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius