Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2012 02 10

Dokumentinis filmas „Našlaitynas“ – apie žmogaus ir gyvūno bendrystę

Baigiamas kurti trumpametražis dokumentinis filmas apie Vilniuje veikiančią gyvūnų prieglaudą „SOS gyvūnai“. Tiksliau – apie vietą, kurioje išmesti, niekam nebereikalingi keturkojai randa saugų prieglobstį ir bilietą į naują gyvenimą, o jais besirūpinantys žmonės – savo pašaukimą.
„Našlaitynas“
„Našlaitynas“ / Kadras iš filmo

Filmavimo darbai truko beveik metus, filmo kūrimas iš dalies finansuotas renkant lėšas svetainėje indiegogo.com, kur projektu susidomėję žmonės galėjo aukoti nedideles pinigų sumas ir taip padėti kūrėjams greičiau užbaigti darbus. Šiame etape projektu susidomėjo Šefildo dokumentinių filmų festivalis „Sheffield Doc Fest“ Jungtinėje Karalystėje, padėjęs apie lėšų rinkimo akciją sužinoti užsienio auditorijai. Komanda nuoširdžiai dėkoja visiems parėmusiems ir džiaugiasi, kad spėta užfiksuoti senąjį medinį namą Vilniaus Šnipiškių rajone, kur ne vienerius metus dirbo savanorės ir gyveno šimtai išgelbėtų keturkojų. Šiuo metu prieglauda jau įsikūrusi naujoje vietoje.

„Našlaityną“ bendrai prodiusuoja „Nerutina“ (Lietuva) ir „Benjamin River Productions“ (Estija). Kūrybinė grupė ypač dėkoja Linai Ozerkinai už grafinį dizainą ir kino režisieriui Audriui Stoniui už konsultacijas, taip pat menininkams Adomui ir Linai, padėjusiems rinkti lėšas projektui. Filmo režisierė Albina Griniūtė studijavo audiovizualinius menus Baltijos kino ir medijų mokykloje Taline.

Daugiau informacijos apie filmą surasite svetainėje: www.benjaminriver.com

Filmo premjera planuojama kovo mėnesį, festivalio „Kino pavasaris“ metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius