-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 22

Dokumentinis filmas „Stebuklų laukas“ atrinktas į Australijos festivalio konkursinę programą

Pelnęs geriausio dokumentinio filmo apdovanojimą „Sidabrinė gervė 2012“, AdHoc:Nepatogaus kino festivalio žiūrovų simpatijų prizą, aplankęs Italijos, Kanados, Suomijos, Estijos žiūrovus, režisieriaus Mindaugo Survilos filmas „Stebuklų laukas“ išvyksta į Australiją, Izraelį ir Vokietiją.
Režisierius Mindaugas Survila pristatyme Australijos BIFF festivalyje
Režisierius Mindaugas Survila pristatyme Australijos BIFF festivalyje / Adric Watson nuotr.

Filmas dalyvauja į Brisbano tarptautinio filmų festivalio (Brisbanas, Australija) „BIFFDOCS“ konkursinėje programoje, Lunen tarptautiniame filmų festivalyje (Lunenas, Vokietija) ir taip pat dalyvaus Antropologinių filmų festivalyje (Jeruzalė, Izraelis).

Brisbano festivalio direktorius Richard Moore pakvietė dokumentinę poemą „Stebuklų laukas“ dalyvauti prestižinėje dokumentinių filmų konkursinėje programoje. Jau dvidešimt pirmus metus Brisbane vykstantis festivalis šių metų lapkričio 14 – 25 dienomis kvies žiūrovus pamatyti geriausius filmus iš viso pasaulio. Festivalio metu bus rodoma daugiau kaip 100 filmų. „Stebuklų laukas“ tapo vienu iš 15 tarptautinių filmų, pakviestų dalyvauti dokumentinių filmų konkursinėje programoje, kurios pagrindinis prizas yra didžiausias tarp Australijoje rengiamų dokumentinių filmų konkursų – 25 000 Australijos dolerių.

„Piniginio prizo laimėti nesitikiu. Man didžiausias apdovanojimas yra tai, kad “Stebuklų laukas” pakliuvo į finalą ir varžosi su vienais stipriausių pasaulio dokumentinių filmų”, – sako filmo režisierius Mindaugas Survila, kuris jau pristatė filmą ir atsakė į žiūrovų klausimus festivalyje.

Kitas festivalis, kuriame savo filmą taip pat pristatys pats režisierius, rengiamas antrąjį kartą. Antropologinių filmų festivalis Jeruzalėje yra orientuotas į etnografinius filmus, kurie kalba įvairiomis temomis, susijusiomis su Europos kultūrinio, socialinio ir politinio gyvenimo sudėtingumu visame pasaulyje. Festivalio tikslas yra kartu surinkti filmų kūrėjus, mokslininkus, studentus, prodiuserius ir paskatinti diskusijas tarp etnografinių filmų kūrėjų ir žiūrovų.

Taip pat „Stebuklų laukas“ pakviestas į 23-iąjį kartą vykstantį Lünen tarptautinį filmų festivalį Vokietijoje. Festivalis suburia beveik 100 filmų kūrėjų ir apima įvairių žanrų kategorijas ir apdovanojimus, pagrindiniam kurių įteikiama „Ludia“ bronzinė statulėlė ir piniginis prizas.

Filmo dalyvavimą festivaliuose ir pristatymą Australijos ir Izraelio žiūrovams parėmė LR Kultūros ministerija bei Australijos Lietuvių fondas.

Studijoje „Monoklis“ sukurta dokumentinė poema pasakoja apie žmones, daugiau negu 20 metų gyvenančius Budos miške, netoli buvusio Kariotiškių sąvartyno. Filmas dar galima pamatyti kino teatre „Pasaka“ Vilniuje, o gruodžio viduryje pasirodys ilgai lauktas filmas dvd formatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius