Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 04

Eastwoodo filmui apie Nelsoną Mandelą prognozuojamas „Oskaras“ (video)

Keturiais „Oskarais“ apdovanotas Clintas Eastwoodas ir toliau vieną po kito kuria režisūros šedevrus. Šįkart, subūręs stiprių Holivudo žvaigždžių komandą, pristato tikrais įvykiais paremtą istoriją apie vieną gerbiamiausių ir žinomiausių pasaulio asmenybių – Nelsoną Mandelą (vaidmenį sukūrė Morganas Freemanas).
Filmas „Nenugalimas“
Filmas „Nenugalimas“ / Kadras iš filmo

Filmo pavadinimą „Invictus“ („Nenugalimas“) C.Eastwoodas pasiskolino iš 1875 metų Williamo Ernesto Henley poemos, kurios autorius tikėjo: kiekvienas esame „likimo valdovas ir savo sielos kapitonas“.

Šiame įkvepiančiame pasakojime supažindinama su rasinės konfrontacijos draskoma Pietų Afrikos Respublika ir įspūdingais pirmaisiais N.Mandelos prezidentavimo metais. Juostos istoriniai bei žmogiškųjų santykių aspektai sudomins ir sujaudins ne vieną žiūrovą. Jau dabar ši juosta priskiriama prie pretendenčių į „Oskarus“.

Ką tik prezidentu išrinktas N.Mandela skaudžiai išgyvena šalies susiskaldymą ir paveldėtą tikrą rasių karą. Jis nusprendžia, kad prieš neapykantą ir nepasitikėjimą galima pasitelkti tik universalią kalbą – sportą. Prezidentas ragina piliečius palaikyti kadaise nekęstą Pietų Afrikos regbio rinktinę. Kartu su nacionalinės rinktinės kapitonu (Mattas Damonas) N.Mandela užsibrėžia pasiekti, kad 1995-ųjų pasaulio regbio čempionatas vyktų jų šalyje. Skirtingų rasių ir ambicijų sportininkai privalo išmokti kovoti kartu – vienas už visus ir visi už vieną. Iš buvusio baltųjų kolonizatorių sporto N.Mandela regbį sugebėjo paversti tuo, kas suvienija šalį. Istorinis PAR prezidentas filme vaizduojamas kaip tikras valstybės lyderis.

Neįtikėtina nacionalinės regbio rinktinės pergalė turėjo ypač didelę įtaką tolesniam PAR vystymuisi. Triumfas regbio aikštelėje pelnė tarptautinį pripažinimą ir padėjo šaliai atsikelti.

Tai originali istorija apie neeilinę istorinę asmenybę ir sportą, pakeitusį ištisos valstybės kelią.
Tikrais įvykiais paremta juosta puikiai atskleidžia dramatišką šios šalies tikrovę. Legendinė asmenybė vaizduojama kaip emocinis ir dvasinis šalies lyderis, kuris savo charizma ir poelgiais sužavėjo visą pasaulį.

Filmo „Nenugalimas“ premjera – vasario 26 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius