Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 24

Emilis Vėlyvis apie „Zero III“: „Galvojame padaryti ir atskirą seansą Seime“

Prieš antradienio vakarą įvyksiančią Emilio Vėlyvio naujausio filmo „Zero III“ premjerą, spaudos konferencijoje režisierius ir kūrybinė grupė pasakojo apie filmo gamybos užkulisius. „Turėjau nemažai premjerų, bet prieš kiekvieną jų jaučiu jaudulį. Prie to nėra priprantama“, – sakė E.Vėlyvis, atkreipęs dėmesį, jog  šiemet sueina lygiai 10 m. nuo pirmojo „Zero“ filmo.
Emilis Vėlyvis
Emilis Vėlyvis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Režisieriaus teigimu, N-18 cenzą gavęs „Zero III“ – pirmasis Lietuvoje sukurtas filmas politine tema. E.Vėlyvis spaudos konferencijoje tikino, jog kuriant filmą konsultavosi su STT, prokuratūra, pažįstamais politikais ir verslininkais.

„Galvojame padaryti ir atskirą seansą Seime“, – teigė E.Vėlyvis, neslėpdamas, jog į premjerą pakviesti ir politikai, kurie tapo filmo personažų prototipais.

VIDEO: E.Vėlyvis apie „Zero III“: „Tai yra pirmas filmas, kur sunkiausia bus nuspėti žiūrovo emociją“

„Zero III“ buvo sukurtas vos per keturis mėnesius ir nors, pasak režisieriaus, turint omenyje filmo apimtis tai buvo beveik neįmanoma, jo komandai pavyko pasiekti norimo rezultato: „Prieš gerus pusę metų nebuvo net kalbos apie tai, kad bus šitas filmas.“

Filmo prodiuserė Daiva Jovaišienė neslėpė, jog kuriant filmą netrūko naktinių pamainų, tačiau taip nutiko dėl to, jog režisierius norėjo dirbti su konkrečiais aktoriais: „Nenorėjome dėl grafikų keisti aktorių. Tuo metu buvo daug premjerų, paraleliai buvo filmuojami kiti filmai – ne tik lietuviški, bet ir užsienio projektai. Vienintelė galimybė buvo planuoti naktinius filmavimus.“

Prodiuserė teigė, jog filme laukia spalvingos auditorijos: Mums reikia 275 000 žiūrovų, kad filmas nebūtų nuostolingas.

D.Jovaišienės teigimu, filmo biudžetas buvo 350 000 eurų, „Zero III“ negavo jokių valstybės dotacijų, tačiau pasinaudojo mokestine lengvata. Prodiuserė teigė, jog filme laukia spalvingos auditorijos: „Mums reikia 275 000 žiūrovų, kad filmas nebūtų nuostolingas.“

Aktorė Inga Jankauskaitė pasakojo nustebusi, kai sulaukė E.Vėlyvio skambučio ir klausimo, ar ji moka muštis. Perskaičiusi scenarijų su muštynių scena joje, aktorė sakė supratusi, jog išsisukti ar praslysti nepavyks, o scena reikalaus net darbo su kaskadininkais. „Mes priėmėm tą iššūkį. Per tas kelias pamainas, kai tai darai, labiau suartėti su kitu aktoriumi neįmanoma. Net sekso scenos yra mažiau ekstremalios“, – pasakojo I.Jankauskaitė.

Ramūnas Rudokas dėkojo už suteiktą pasitikėjimą ir spaudos konferencijos metu tikino, jog žiūrėti į kolegas peržiūros metu nebuvo gėda: „Esu sujaudintas, mikčioju, nes dar neturiu ką aiškiai išsakyti. Tiesiog fainas filmas.“

Net sekso scenos yra mažiau ekstremalios, – apie muštynių sceną kalbėjo I.Jankauskaitė.

Gytis Ivanauskas, įkūnijęs Lolitą Zero, prisiminė, jog paryčiais, kai pradeda važiuoti pirmi troleibusai, o žmonės važiuoja į darbus, teko lakstyti su lapės kailiniais ir dvidešimties centimetrų aukštakulniais. „Nepaisant nuovargio ir įtempto grafiko, dabar galvoju, kad galėčiau ir dar“, – teigė aktorius.

Belaukdamas premjeros, Mindaugas Papinigis sakė jaučiantis ir begalinį džiaugsmą širdy, ir didelį nerimą. „Turbūt visi esate tai patyrę: nusipirkus kelionę ar prieš artėjantį gimtadienį – kai labai lauki ir tas laukimas net pranoksta patį įvykį“.

Pasigirdus kalboms, jog tai – paskutinysis „Zero“ filmas, E.Vėlyvis prisiminė, jog tą jis teigė ir po pirmojo, ir po antrojo „Zero“ filmo. „Kaip matot, vėl sėdžiu čia. Vėlyvio pažadais galima tikėti tiek, kiek ir Seimo narių. Galiu pažadėti, kad nieko nežadėsiu“, – reziumavo režisierius.

Filmas „Zero III“ kino teatruose bus pradėtas rodyti jau nuo šio penktadienio.

VIDEO: ZERO III Official trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius