-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 12

Emilis Vėlyvis: „Gal reikėjo duoti tas nominacijas kitiems“

Šią savaitę buvo paskelbti kino ir televizinio kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ nominantai. Šiais metais daugiausia – 9 – nominacijas pelnė skandalingas filmas „Zero 2“, kiek mažiau – 5 – kino juosta „Atsisveikinimas“.
Režisierius Emilis Vėlyvis
Režisierius Emilis Vėlyvis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Filmo „Zero 2“ režisierius Emilis Vėlyvis tikino dar prieš „Sidabrinės gervės“ nominantų paskelbimą gavęs svarbiausią įvertinimą – žiūrovų pripažinimą. Juk vos pasirodęs „Zero 2“ susilaukė prieštaringų vertinimų: dalis žavėjosi, dalis smerkė dėl keiksmažodžių prisotintos kalbos. Kino juosta tapo pirmąją Lietuvoje, kuriai buvo skirtas indeksas „S“, t. y. skirta suaugusiesiems. Vis dėlto privačiomis rėmėjų lėšomis pastatytas „Zero 2“ pagerino visus lietuviškų filmų bilietų pardavimo rekordus ir net atsipirko, o tai lietuviškiems filmams nėra būdinga.

„Labai džiaugiuosi dėl komandos – kad ją subūriau ir padarėme tai, ką norėjome. Visada sakiau, kad tai nėra mano filmas. Tai mūsų visų filmas. Aktoriams ir kitiems komandos nariams svarbios „Sidabrinės gervės“. Aš juos suprantu, nors tai ir nėra mano siekiamybė“, – „15min“ sakė režisierius.

Ironiška, kad „Zero 2“ rodomas „Sidabrinės gervės“ apdovanojimas, filme jis tebuvo dekoro elementas. Į klausimą, ar gervė priviliojo kitų gervių, E.Vėlyvis juokėsi. „Daug kas tą gervę pastebėjo... Bet aš pats į apdovanojimus nesiveržiau. Gal reikėjo duoti tas nominacijas kitiems, nes dabar daugeliui atrodo, kad Vėlyvis susirinko visus pinigus, visus apdovanojimus ir nieko nepaliko kitiems“, – šmaikštavo jis.

Dalis 2010 metų „Sidabrinės gervės“ nominantų:

Geriausias pilnametražis filmas: „Zero 2“ (rež. Emilis Vėlyvis), „Atsisveikinimas“ (rež. Tomas Donela), „Eurazijos aborigenas“ (rež. Šarūnas Bartas).

Geriausias TV filmas: „Naisių vasara“ (rež. Saulius Balandis), „Svetimi“ (rež. Sigitas Račkys), „Amžini jausmai“ (rež. Alvydas Šlepikas).

Geriausias režisierius: Šarūnas Bartas („Eurazijos aborigenas“), Emilis Vėlyvis („Zero 2“), Julija Gruodienė ir Rimantas Gruodis („Upė“).

Geriausias aktorius: aktorių duetas Ramūnas Rudokas ir Kęstutis Jakštas („Zero 2“), Dainius Kazlauskas („Atsisveikinimas“), Juozas Budraitis („Tėve mūsų“).

Geriausia aktorė: Klavdija Koršunova („Eurazijos aborigenas“), Julija Steponaitytė („Aš tave žinau“), Gabija Ryškuvienė („Jau puiku, tik dar šiek tiek...“).

Visus nominantus rasite čia.

Iškilminga „Sidabrinės gervės“ apdovanojimų ceremonija vyks gegužės 28 dieną Ūkio banko teatro arenoje, Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius