-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 09 17

„Emmy“ apdovanojimai: didžiausi varžovai, konkurencingiausios kategorijos ir visi nenuspėjami rezultatai

„Emmy“ apdovanojimai yra liūdnai pagarsėję dviem dalykais: pasikartojančiais nugalėtojais ir nenuspėjamumu. Kartais nugalėtojai būna aiškūs iš anksto, pavyzdžiui, „Moderni šeima“ laimėjo penkis geriausios komedijos apdovanojimus iš eilės 2010–2014 metais arba Julia Louis-Dreyfus ir toliau besitęsiantis „Viceprezidentės“ triumfas.
Kevinas Spacey ir Robin Wright seriale „Kortų namelis“
Kevinas Spacey ir Robin Wright seriale „Kortų namelis“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bet ne rečiau pasitaiko ir staigmenų, kurių jokie kiti apdovanojimai neturi tiek daug. Pernai niekas nesitikėjo Reginos King pergalės (Geriausias antraplanis vaidmuo mini seriale arba filme), užpernai tik pora ekspertų numatė Benedicto Cumberbatcho pergalę (Geriausias aktorius mini seriale arba filme). Net didieji pernai metų nugalėtojai – „Viceprezidentė“ bei „Sostų karai“ – nebuvo aiškūs favoritai.

Šiose puslapio Indiewire.com pateiktose kategorijose šiemet galima laukti staigmenų. Jose nugalėtoją nuspėti sunkiausia ir kas parsiveš namo statulėlę, o kas išvyks tuščiomis, išliks neaišku iki pat apdovanojimų ceremonijos.

Geriausia aktorė dramos seriale

Labiausiai tikėtina: Viola Davis („Kaip išsisukt įvykdžius žmogžudystę“) ir Robin Wright („Kortų namelis“).

Nors abiejų šių aktorių triumfą buvo galima prognozuoti dar prieš nominacijas, jos gali ir nelaimėti – taip, abi. Viola Davis laimėjo pernai ir aiškiai yra mėgstama balsuojančiųjų.

„Scanpix“/AP nuotr./Viola Davis
„Scanpix“/AP nuotr./Viola Davis

Bet „Kaip išsisukt įvykdžius žmogžudystę“ nuo 2015-ųjų prarado formą, o Robin Wright turi gerą argumentą – ji dar nėra laimėjusi. „Kortų namelis“ ketvirtuoju sezonu grįžo į aukštumas ir tai gali atnešti keturiskart nominuotai aktorei pergalę.

„Scanpix“/AP nuotr./Robin Wright seriale „Kortų namelis“
„Scanpix“/AP nuotr./Robin Wright seriale „Kortų namelis“

Tačiau įmanomas ir Keri Russell triumfas, kuris priklauso nuo to, ar netikėtai tiek gerbėjų surinkę „Amerikiečiai“ turi užtektinai parako ne vien nominacijoms, bet ir pergalėms. Šiaip ar taip, R. Wright statulėlę turėtų uždirbti jos CV.

Prognozė: Robin Wright, „Kortų namelis“

Geriausias aktorius dramos seriale

Labiausiai tikėtina: Rami Malekas („Ponas Robotas“) ir Kevin Spacey („Kortų namelis“)

Kaip ir jo kolegė, Kevinas Spacey tikisi, jog stipresnis „Kortų namelio“ sezonas bei faktas, jog „Emmy“ jis dar neturi, leis šiemet triumfuoti būtent jam. Bet kelią pastoti gali Rami Malekas, kurio pasirodymas pirmame „Pono Roboto“ sezone sulaukė nemažai Akademijos dėmesio.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rami Malekas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rami Malekas

Balsavimo metu rodytas antrasis sezonas balsų gaus tikrai ne mažiau. Ar balsus surinks senas, apdovanojimo negavęs veteranas ar naujas naujo serialo veidas? Paprastai dviejų „Oskarų“ laureatas būtų favoritas, bet „Kortų namelis“ žmonėms nepatinka taip, kaip „Ponas Robotas“.

Nuotrauka iš/Kevin Spacey
Kevin Spacey

Prognozė: Rami Malekas („Ponas Robotas“)

Geriausias antro plano aktorius komiškame seriale

Labiausiai tikėtina: Tony Hale („Viceprezidentė“), Louie Anderson („Krepšiai“) ir Tituss Burgess („Nepalaužiamoji Kimmy Schmidt“)

Problemiškiausioje iš kategorijų net trys aktoriai turi puikius šansus. Tony Hale laimėjo paskutinius du metus ir nors naujausiame sezone nelabai turėjo ką veikti, „Sustabdytos raidos“ žvaigždė yra balsuotojų favoritas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Tony Hale'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Tony Hale'as

Tuo tarpu Louie Anderson gavo nuostabių atsiliepimų ir kaip šviežiausias nominantas yra tarp favoritų. Bet yra ir Tituss Burgessas – kuriam daugelis prizą prognozavo pernai – vėl atstovaujantis Tinos Fey serialą. Laimėti gali bet kuris, bet renkamės istoriją ir „Viceprezidentės“ vardą.

Prognozė: Tony Hale („Viceprezidentė“)

Geriausia antro plano aktorė komiškame seriale

Labiausiai tikėtina: Allison Janney („Mama“) ir Anna Chlumsky („Viceprezidentė“)

Ši nominacija greičiausiai nėra tokia jau sunkiai nuspėjama. Allison Janney turi septynis (septynis!) „Emmy“ ir apsukų nemažina (per praėjusius dvejus metus jų laimėjo tris).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Allison Janney
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Allison Janney

Bet Anna Chlumsky gauna jau ketvirtą nominaciją, o „Viceprezidentei“ prognozuojamas triuškinantis triumfas. Gal turint omenyje šiuos faktus, balsuotojai nuspręs nebeduoti prizų seniems vardams ir apdovanoti A. Chlumsky. Bet tai jau drąsus spėjimas.

Prognozė: Allison Janney („Mama“)

Geriausias aktorius mini seriale arba filme

Labiausiai tikėtina: Courtney B. Vance („Amerikietiška nusikaltimo istorija: Žmonės prie O. J. Simpsoną“) ir Bryanas Cranstonas („Iki galo“)

Dar kartą kalbame apie veteraną prieš naują sensaciją, kuria šįsyk tavo Courtney B. Vance. Jo advokato Johnnie Cochran vaidmuo sugebėjo žmogumi paversti jau karikatūra tapusį veikėją ir priminti apie jo įtaką teismo procesui.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Bryanas Cranstonas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Bryanas Cranstonas

Tuo tarpu Bryanas Cranstonas jau turi šešis „Emmy“ apdovanojimus. Žinoma, „Iki galo“ prezidentą Lyndoną B. Johnsoną jis pavaizdavo puikiai, bet nejuokaukime. Tarp šių dviejų vyks arši kova ir tik išgirdę nugalėtoją galėsime spėti, kodėl tai jis, o ne jo varžovas.

Prognozė: Courtney B. Vance („Amerikietiška nusikaltimo istorija: Žmonės prie O. J. Simpsoną“).

Geriausias skečų serialas

Labiausiai tikėtina: „Pas Amy Schumer“ ir „Kay ir Peele“

Prizą laimės viena iš „Comedy Central“ laidų. Amy Schumer serialas laimėjo pernai ir turi dvi geriausios aktorės nominacijas. Bet Keegan-Michael Key jau turi devynias nominacijas ir nei vienos pergalės. O jo laida turi net septyniolika nominacijų ir, vėlgi, nei vieno prizo. Kadangi tai paskutinis „Key ir Peele“ sezonas, apdovanojimą po šitiek metų turėtų atsiimti jie.

Kadras iš TV serialo „Key and Peele“
Kadras iš TV serialo „Key and Peele“

Prognozė: „Key ir Peele“

Geriausias komedijinis serialas

Labiausiai tikėtina: „Viceprezidentė“ ir „Juoda“

Šios eilutės yra perspėjimas nelabai tikėtino, bet visiškai įmanomo scenarijaus, pagal kurį juokingiausias šiuo metu einantis serialas pralaimės dvidešimt kažkelintam juokingiausiam serialui.

Kenya Barriso „Juoda“ drąsi (nors nelabai juokinga) laida kritikų pavadinta komedija, o kanalo ABC „Modernios šeimos“ pergalės leidžia bijoti, jog net „Juoda“ turi šansų. Bet „Viceprezidentė“, kaip ir jos kanalas HBO, pernai laimėjo beveik viską ir šiemet, tikėkimės, tai pakartos.

Prognozė: „Viceprezidentė“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius