Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 04

Festivalis „Kino pavasaris“ Klaipėdoje pristatys naujausius lietuviškus trumpametražius filmus

Balandžio 6-7 dienomis Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro parodinėse erdvėse bus pristatyti naujausi lietuviški trumpametražiai filmai, kurių premjeros įvyko 18-ojo Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ metu.
Kadras iš filmo „Rojaus beieškant“.
Kadras iš filmo „Rojaus beieškant“. / Festivalio „Kino pavasaris“ nuotr.

Nors didžiausio šalyje kino festivalio pagrindinė programa šiais metais buvo pristatyta tik Vilniaus ir Kauno žiūrovams, kino mylėtojai Klaipėdoje turės išskirtinę progą išvysti naujausius lietuvių režisierių darbus. Balandžio 6 ir 7 dienomis KKKC Parodų rūmuose bus parodyta net 17 pačių naujausių lietuviškų trumpametražių filmų ir vienas bendras Lietuvos muzikos ir teatro akademijos kino studentų darbas – filmas „Avarija“, susidedantis iš keletos trumpų pasakojimų ta pačia tema.

Viena laukiamiausių šių metų festivalio premjerų – Gabrielės Urbonaitės trumpametražis darbas „Plaukikė“ sulaukė didžiulio dėmesio festivalio metu ir laimėjo žiūroviškiausio lietuviško filmo apdovanojimą. Jaunoji režisierė, kuri šiuo metu gyvena Bostone (JAV), juostoje pasakoja dviejų, didelio amžiaus skirtumo nepaisančių, plaukikių istoriją, kartu įveiktas baimes ir sutiktą skausmingą likimą. Ne paslaptis, kad šis filmas buvo įkvėptas plaukikės Rūtos Meilutytės, dar prieš jai tampant olimpine čempione.

Iš Klaipėdos kilęs režisierius Titas Sūdžius festivalyje pristatė naujausią savo darbą – trumpametražį vaidybinį filmą „Revoliucijos teorija“ („Revolution theory“). „Mano tikslas buvo kritiškiau pažvelgti į „neklystančią“ istoriją. Man buvo svarbu parodyti, kaip herojai patys piešia savo priešus tam, kad susikurtų progą pasiekti liūdnai triumfuojančią pabaigą – revoliuciją,“ – taip apie savo filmą pasakoja T. Sūdžius. Kartu su filmo prodiuseriu Justinu Piliponiu, režisierius lankysis Klaipėdoje ir susitiks su uostamiesčio žiūrovais.

Justinas Piliponis – jaunas prodiuseris, šiuo metu studijuojantis kino vadybą LMTA, kurio net keturi prodiusuoti filmai („Plaukikė“- rež.Gabrielė Urbonaitė, „Revoliucijos teorija“- rež. Titas Sūdžius, „Einu gert“ - rež. Martynas Grašys ir „Expermenas“- rež. Ričardas Marcinkus ) šiais metais pateko į „Kino pavasario“ trumpametražių filmų programas.

Šių metų festivalio naujovė – užsienyje gyvenančių ir kiną kuriančių lietuvaičių trumpametražiai filmai, kurie sudarė programą „Lietuviai svetur“. Filmų goeografija siekia net Malaiziją ir JAV,  keletą šių filmų turės progą išvysti ir Klaipėdos žiūrovai.

„Įsteigę papildomą programą „Lietuviai svetur“, siekiame griauti mus ribojančias sienas, o dar labiau – pakeisti emigranto įvaizdį visuomenėje. Nors lietuviai plačiai išsibarstę po pasaulį, bet klaidinga manyti, kad jie kuria tik neigiamą Lietuvos įvaizdį. Teigiamos žinutės apie užsienyje dirbančius, kuriančius tautiečius neretai praskrieja pro mus nepastebėtos, o realizuoti kūriniai atmintyje išlieka tik pavadinimais. Tad norime sukurti joms apčiuopiamą formą – ištraukti šiuos kūrinius į dienos šviesą ir pristatyti juos plačiajai visuomenei čia, Lietuvoje,“ – apie naujovę festivalio „Kino pavasaris“ lietuviškų filmų programoje pasakoja jos koordinatorė Justė Zavišaitė, kuri pristatys filmus ir Klaipėdos auditorijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius