Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 21

Festivalis namuose: „Kino pavasario“ filmai visai šeimai

25-asis festivalis „Kino pavasaris“ šiemet keliasi į žiūrovų namus – iki balandžio 2 dienos ryškiausius filmus galės pamatyti visi Lietuvos gyventojai. Dabar, kai visi galime daugiau laiko skirti sau ir savo šeimos nariams, ypač aktualiu tampa klausimas – ką žiūrėti namuose su visa šeimyna?
„Garsioji meškinų invazija į Siciliją“
„Garsioji meškinų invazija į Siciliją“ / Organizatorių nuotr.

„Kino pavasario“ programoje, kaip ir kasmet, mažųjų žiūrovų ir jų tėvų laukia ne vienas nuotaikingas filmas. Pristatome penkis vaidybinius ir animacinius filmus, kurie patiks ir vaikams, ir jų tėvams.

Meškinai atkeliauja į žmonių pasaulį

Pagal italų rašytojo Dino Buzzati knygą vaikams sukurtas animacinis filmas Garsioji meškinų invazija į Siciliją“ (The Bears` Famous Invasion Of Sicily) pasakoja apie meškinus, nusprendusius keliauti į žmonių pasaulį. Leistis į kelionę meškinus skatina maisto trūkumas, o genties karalius viliasi tuo pačiu rasti seniai dingusį sūnų.

Meškinų kelionę lydi aibė nuotykių, netikėtų susidūrimų ir kovų. Spalvingą knygos istoriją nusprendęs papasakoti vaizdais, iliustratorius Lorenzo Mattotti filme „Garsioji meškinų invazija į Siciliją“ aktualizuoja ir nesenstančias temas apie draugystę, meilę ir drąsą.

VIDEO: Garsioji meškinų invazija į Siciliją l KINO PAVASARIS 2020

Žvilgsnis į chaotiškas italų šeimynos atostogas

Organizatorių nuotr./„Norėtum!“
Organizatorių nuotr./„Norėtum!“

Iš Paryžiaus, kuriame gyvena su į stačiatikybę atsivertusia mama, aštuonmetė Alma ir du jos vyresni broliai išvyksta į Romą – laukia atostogos su kiek nerūpestingu ir išsiblaškiusiu tėčiu. Labiausiai mergaitė svajoja, kad išsiskyrę jos tėvai vėl būtų kartu. Tačiau realybėje norai nesipildo taip paprastai ir vos panorėjus.

Tai – dar vienas filmas iš Italijos. Šiame režisierė Ginevra Elkann filme „Norėtum!“ (If Only) pasakoja apie chaotiškus šeimos santykius ir padrikas atostogas, tačiau istorija kupina šilumos, humoro ir jaudinančių akimirkų, kurios lengvai sužavi.

VIDEO: Filmo „Norėtum!“ anonsas

Tėvo ir sūnaus nuotykiai gelbėjant nykstančius paukščius

Organizatorių nuotr./„Suteik savo sparnus“
Organizatorių nuotr./„Suteik savo sparnus“

Vasaros atostogos fermoje kartu su tėčiu, kurio tikslas – išsaugoti nykstančią žąsų rūšį jas išmokant migruoti. Paauglys Tomas, mėgstantis laiką leisti prie kompiuterio, tokiu atostogų scenarijumi visiškai nesidžiaugia.

Tačiau tai, kas iš pirmo žvilgsnio atrodo kvaila ir neįdomu, tampa nepaprastu nuotykiu, kuriame berniukas su tėčiu atranda bendrystę, neįtikėtinas akimirkas ir pamokas, įsiminsiančias ilgam. Filmas „Suteik savo sparnus“ (Spread Your Wings) sukurtas pagal tikrą istoriją.

Interviu su šio nuotykių filmo režiseriumi ir laukinės gamtos entuziastu Nicolas Vanier skaitykite čia.

VIDEO: Suteik man sparnus l KINO PAVASARIS 2020

Trijulės susitikimai pieno bare

Organizatorių nuotr./„Pieno baras“
Organizatorių nuotr./„Pieno baras“

Nuotaikingas ir labai spalvingas animacinis filmas Pieno baras“ (Milkshake Bar) pasakoja apie meškiuką Miką, po pamokų laiką leidžiantį kartu su draugais – vovere Sonata ir katinu Gabrieliumi. Trijulė susitikėja mėgstamam pieno bare, kuriame draugai netikėtai atranda vieną ypatingą nuotrauką. Joje – į Miką panašus bandelių valgymo čempionas, pasufleruojantis meškiukui mintį, kad galbūt tai – jo tėtis?

Animatorė Urtė Oettinger šiame filme žaismingai parodo tikros draugystės svarbą ir teikiamą džiaugsmą, būtiną bet kokioje situacijoje.

Jis galėtų būti geriausiu pasaulyje tėčiu, jei ne…

Organizatorių nuotr./„Geri ketinimai“
Organizatorių nuotr./„Geri ketinimai“

Gustavas – laisvamanis, bet geraširdis tėtis, dievinantis tris savo vaikus, kurių globa dalijasi su buvusia žmona. Viskas būtų neblogai, jei ne buvusių sutuoktinių barniai dėl Gustavo neatsakingumo. O kur dar netikėta žinia, kad šio vyruko vaikų motina Sicilija su naujuoju partneriu ketina iš Buenos Airių iškeliauti į Paragvajų ir ten kurtis naują gyvenimą.

Argentiniečių režisierės filme Geri ketinimai“ (The Good Intentions) – daug meilės vaikams, tėvų pastangos būti geriausiais, kokiais tik gali būti. Taip pat – daug juoko, sumišusio su šviesiu liūdesiu, ir viską apimančios meilės. Visa tai debiutuojanti kino kūrėja Ana García Blaya atsinešė iš savo vaikystės.

VIDEO: Geri ketinimai l KINO PAVASARIS 2020

„Kino pavasario“ filmus žiūrėti galima penkiose platformose: naujos kartos televizijos TELIA TV filmų nuomoje, internetinėje namų kino platformoje „Žmonės Cinema“, „TV3 Grupės“ turinio platformoje „Go3“, „Cgates“ sumanios TV „Kino klube“ ir kino platformoje „Kinofondas“.

Instrukciją, kaip festivalio filmus žiūrėti namuose, rasite čia.

Visą festivalio filmų programą rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius