-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 11

Filmą „Vabzdžių dresuotojas“ Ukrainoje aplankė sėkmė

Lietuvių kūrybinės dokumentikos filmas „Vabzdžių dresuotojas“ apie šiuolaikinės animacijos pradininką V.Starevičių buvo apdovanotas „Gran Prix“ Tarptautiniame Berdiansko kino festivalyje (Ukraina).
Kadras iš filmo
Kadras iš filmo / „Era Film“ nuotr.

Viename iš didžiausių Ukrainos Tarptautiniame Berdiansko filmų festivalyje prodiuserė  Rasa Miškinytė pristatė du UAB „Filmų era“ prodiusuotus filmus: Tomo Tamošaičio dokumentį filmą „Ispanų kalba suaugusiems“ ir kūrybinės dokumentikos filmą „Vabzdžių dresuotojas“. Pastarasis dalyvavo Berdiansko filmų festivalio nevaidybinių filmų konkurse ir buvo pripažintas geriausiu filmu bei apdovanotas „Grand Prix“.

Dar šiais metais filmas buvo pripažintas Lietuvos žiūrovų ir pelnė Lietuvos kino ir televizijos apdovanojimus „Sidabrinė Gervė“. Filmas buvo įvertintas 4 kategorijose: geriausias režisierių darbas,  geriausias scenarijus, geriausias kompozitoriaus darbas, Rasai Miškinytei įteiktas apdovanojimas už profesinę meistrystę, kaip geriausiai prodiuserei.

„Vabzdžių drestuojas“ – tai tarptautinis bendros kūrybos dokumentinis filmas apie Vladislavą Starevičių (1882-1965) – lėlinės animacijos ir šiuolaikinės kinematografijos pradininką, vieną iš paslaptingiausių ir prieštaringiausių XX amžiaus kūrėjų. Jis dažnai vadinamas kino burtininku ir animacijos alchemiku, kurio kūrybinis kelias prasidėjo Lietuvoje XX a. pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius