Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 04

Filmo apie Kariotiškių sąvartyną projektas apdovanotas Rytų Europos Forume

Studijoje „Monoklis“ kuriamo dokumentinio filmo apie Kariotiškių sąvartyno gyventojus projektas „Stebuklų laukas“ (rež. Mindaugsas Survila) sėkmingai sudalyvavo Rytų Europos Forume Jihlavoje (Čekija) bei pelnė geriausiai išvystyto projekto apdovanojimą „Golden Funnel“.
Filmas „Stebuklų laukas“
Kariotiškių sąvartynas. / Mindaugo Survilos nuotr.

„Stebuklų laukas“ – vienas iš 14 dokumentinių filmų projektų iš Rytų Europos, kurie metus laiko buvo vystomi ir tobuliname „Ex Oriente“ kursuose Čekijoje. Spalio pabaigoje šie ir dar 9 projektai buvo pristatyti 24 televizijų ir fondų atstovams iš viso pasaulio. Jihlavoje projektą pristatė filmo režisierius ir operatorius Mindaugas Survila bei prodiuserės Jurga Gluskinienė ir Giedrė Beinoriūtė. „Golden Funnel“ apdovanojimas teikiamas didžiausią pažangą per metus padariusiam projektui ir reiškia, kad Dokumentinių filmų institutas Prahoje ateinančius metus kuruos projektą ir padės jam skintis kelią tarptautiniuose dokumentikos vandenyse.

„Ex Oriente“ kursuose savo kelią pradėjo nemažai jau pabaigtų žinomų filmų. Vienas iš jų – dokumentinis filmas „Berlyno triušiai“ (rež. B.Konopka), kuris atidarė šiemetinį Vilniaus dokumentinių filmų festivalį ir yra per vieną žingsnį nuo „Oskaro“ už geriausią dokumentiką nominacijos.

„Stebuklų laukas“ – dokumentinis filmas apie sąvartyno gyventojus, sąvartyno uždarymą ir žmonių likimų pasikeitimus. Tai dokumentinė poema apie nykstančią unikalią bendruomenę, pasakojama žvelgiant iš paties sąvartyno gyventojo perspektyvos, parodant jo dienos ritmą, švenčiamas šventes, gyvenimo būdą, problemas. Filmo premjera numatoma 2010 metų rudenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius