-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 10

Filmo „Didieji lūkesčiai“ žvaigždė Jeremy Irvine‘as – jaunas darboholikas su milžiniškais siekiais

Jau gruodžio 21 dieną Lietuvos kino teatrus pasieks naujausia garsiojo Charleso Dickenso romano „Didieji lūkesčiai“ ekranizacija. Režisieriaus Mike‘o Newello kurtame filme pagrindinį herojų – Pipą – įkūnijo jaunas ir perspektyvus Anglijos aktorius Jeremy Irvine‘as.
Kadras iš filmo
Kadras iš filmo / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Žavų 22-ejų tamsiaplaukį kino mėgėjai jau galėjo išvysti kritikų pripažintame Steveno Spielbergo filme „Karo žirgas“ (angl. „War Horse“), kuriame vaikinas atliko pagrindinį vaidmenį. Kaip nurodo Independent.co.uk, dabar, su filmo „Didieji lūkesčiai“ pasirodymu, J.Irvine‘o neabejotinai laukia nauja sėkmės banga. Pats jaunuolis teigia gyvenime pasikliovęs ne sėkme, o darbu, už kurį jam dabar atlyginama.

Pagal savo profesinį kelią jaunas aktorius kiek primena savo „Didžiųjų lūkesčių“ herojų Pipą. Dar visai neseniai Jeremy Irvine‘as buvo vienu iš daugybės prasimušti mėginančių aktorių. Iš mažo Keimbridžšyro miestelio kilęs vaikinas tebuvo atsimokęs metus Londono muzikos ir teatro mokslų akademijoje (LAMDA), o savo darbų sąraše teturėjo vieną pasirodymą „Disney“ situacijų komedijoje ir nebylų medžio vaidmenį Karališkosios Shakespeare‘o kompanijos pastatyme. Tačiau, kaip ir Pipas, Jeremy turėjo didžiulius lūkesčius ir atėjus atrankai į vaidmenį S.Spielbergo filme „Karo žirgas“ pasistengė pasirodyti kuo geriau. To rezultatas – po dviejų mėnesių derybų pagaliau patvirtintas vaidmuo ir kylančios britų kino žvaigždės statusas.

Kaip mat po to, J.Irvine‘as sutiko pasirodyti dramoje „Now is Good“ su Dakota Fanning, o neseniai drauge su Colinu Firthu Tailande filmavosi karo belaisvių dramoje „The Railway Man“, taip pat suvaidino dramoje „A Night in Old Mexico“ kartu su Robertu Duvalliu.

Vos per dvejus metus iš nervingo filmavimo aikštelės naujoko Jeremy virto tikra garsenybe, kurią pripažino ne tik būriai gerbėjų merginų, bet ir vyresni kolegos. Beje, kalbama, kad geidžiamas jaunuolis šiuo metu draugauja su žinoma britų dainininke, populiariąja Ellie Goulding. Ši ypatingo balso savininkė jau kitų metų balandį viešės Lietuvoje.

Žurnalistų klausimas, ar jau išmoko susigyventi su savo naujuoju ritmu, J.Irvine‘as neslapukauja. „Džiaugiuosi, jei iš šalies atrodo, kad puikiai susitvarkau, tačiau, esu įsitikinęs, kad man reikia dar daug ko išmokti. Žinoma, kai pasitaiko proga dirbti su tokiais aktoriais kaip Ralphas Fiennesas ar Helena Bonham Carter, sunku valdytis. Vėl tampu vaiku, negaliu atsitokėti, kad esu greta jų, tačiau mėginu tramdyti tokias mintis“, – kalbėjo J.Irvine‘as.

Įdomus faktas – Irvine‘as nėra tikroji Jeremy pavardė, ji priklausė vaikino seneliui, o tikrasis aktoriaus vardas – Jeremy Smithas. Beje, jaunesnįjį Pipą filme „Didieji lūkesčiai“ vaidina tikras J.Irvine‘o brolis, 13-metis Toby. Paauglį kino kūrėjams pasiūlė Jeremy motina, sutikusi aktorių atrankos agentą viename vakarėlyje. „Mama dažnai eina su manimi į renginius, nes pats nesijaučiu ten labai savas, juolab jai patinka sutikti žinomus žmones“, – yra sakęs J.Irvine‘as.

Naujausioje, jau septintojoje Ch.Dickenso „Didžiųjų lūkesčių“ ekranizacijoje pagrindinį vaidmenį atlieka J.Irvine‘as, o drauge su juo vaidina tokie aktoriai kaip Helena Bonham Carter (ponia Havišam), Ralphas Fiennesas (Magvičas), filmuose „Ana Karenina“ ir „Mielas draugas“ pasirodžiusi Holliday Grainger (Estela) ir Robbie Coltrane‘as (ponas Džagersas).

Neabejotinai filmų „Džeinė Eir“, „Marija Antuanetė“ ir „Hercogienė“ gerbėjams patiksianti naujausia tikro klasikos perlo ekranizacija, kostiuminė drama „Didieji lūkesčiai“ Lietuvos kino teatrus pasieks gruodžio 21 dieną.

Filmo „Didieji lūkesčiai“ anonsas:

VIDEO: Great Expectations Trailer (2012)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius