Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 15

Filmo „Piratai! Nevykėlių kompanija“ režisierus Peteris Lordas atskleidė įspūdingus darbo prie šio filmo mastus

Britų animacijos studijos „Aardman Animation“ darbuotojai kino pasaulyje vadinami stebukladariais. Susivieniję su kompanija „Sony Pictures Animation“ ir sujungę ryškiausius talentus su geriausiomis techninėmis galimybėmis jie sukūrė naują plastilino animacijos šedevrą, filmą „Piratai! Nevykėlių kompanija“, kurį Lietuvos žiūrovai 3D formatu galės išvysti jau nuo kovo 30-osios.
Kadras iš filmo „Piratai! Nevykėlių kompanija“
Kadras iš filmo „Piratai! Nevykėlių kompanija“ / Nuotrauka „ACME Film“ archyvo.

Ilgai laukto filmo „Piratai! Nevykėlių kompanija“ režisieriumi tapo vienas „Aardman Animation“ bendrasavininkų, animacijos amato žinovas Peteris Lordas, dirbęs prie tokių pasaulyje pamiltų filmų kaip „Viščiukų maištas“ bei „Volisas ir Gromitas“.

„Aardman Animation“ arkliukas – sustabdyto kadro animacijos projektai, įspūdingi savo sudėtingumu ir darbų apimtimi, mat tokio filmavimo metu judesį įgauna negyvi daiktai – plastilino ar kitos specialios medžiagos figūrėlės ir daiktų maketai. Toks kino kūrimo būdas reikalauja ne tik ypatingo kruopštumo, bet ir kantrybės.

Stulbinančios darbo apimtys ir skaičiai

Kaip portalui Collider.com sakė P.Lordas, iš viso prie filmo „Piratai! Nevykėlių kompanija“ kūrimo prisidėjo 320-ies žmonių komanda, kurioje dirbo 33 dailininkai-animatoriai, 41 filmavimo grupė, o filmo kadrai buvo filmuojami net keturiose studijose.

Nuolat filmuke matomas pagrindinis piratų laivas buvo pagamintas rankomis, jį sudaro 44,569 detalės. Jo statytojai sugaišo 5000 valandų, kad sukurtų piratų laivą tokį, kokį jį išvys kino žiūrovai. Galutinis laivo maketas svėrė tik 350 kilogramų, jo ilgis buvo 4,2 metro, o aukštis – 6 metrai. Filme „Piratai! Nevykėlių kompanija“ vaizduojamame karalienės Viktorijos brangenybių kambaryje sutilpo per 400 tūkstančių auksinių monetų.

„Aardman Animation“ butaforininkai šiam filmui sukūrė per 220 tūkst. įvairių dekoracijų. Prie šio skaičiaus papildomai prisidėjo studijos stiklapūčio Kimo George‘o sukurti buteliukai, lempos ir stiklinės, kurių kiekviena buvo gaminama atskirai. Filmo kūrimo procese pagrindinio herojaus, Piratų kapitono, kurį originale įgarsino Hugh Grantas, o lietuviškoje versijoje Rolandas Kazlas, barzda buvo sukurta net penkių skirtingų dizainų. Galiausiai kūrėjai pasirinko vieną – sulipdytą iš daugybės, net 65-ių, garbanų.

Pasiruošimų filmavimams metu vien Piratų kapitonui buvo sukurtos 1364 skirtingos burnos, kurios tiksliai atspindi kiekvieną jo ištartą žodį, mimiką ar reakciją.

Lietuviškai dubliuotame animaciniame filme žiūrovai išgirs puikiai žinomų Lietuvos aktorių: Daliaus Skamarako, Rolando Kazlo, Rimantės Valiukaitės, Evaldo Jaro, Severijos Janušauskaitės, Tomo Žaibaus ir kitų, balsus.

Lietuviškai įgarsinta nuotykių komedija visai šeimai „Piratai! Nevykėlių kompanija“ Lietuvos kino teatrus pasieks jau kovo 30-ąją.

Lietuviškas filmo anonsas:

VIDEO: Komedija visiems "Piratai! nevykėlių kompanija" lietuviškas filmo anonsas su Rolandu Kazlu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius