Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 05

Garsus režisierius Stevenas Soderberghas kino kamerą keičia į molbertą?

Tokius kino hitus kaip „Oušeno 11“ (ir visus jo tęsinius), „Narkotikų kelias“, „Erina Brokovič“, „Gerasis vokietis“ sukūręs režisierius Stevenas Soderberghas, kurio naujausią trilerį „Užkratas“ nuo rugsėjo 30 dienos galės pamatyti ir mūsų šalies kino teatrų lankytojai, užsiminė apie neįtikėtiną savo karjeros posūkį.
Stevenas Soderberghas
Stevenas Soderberghas / „ACME Film" archyvo nuotr.

„Man įdomu pasinerti į kitas meno formas, kol aš dar galiu tai padaryti. Šiuo metu tikrai galiu sau leisti gyventi taip, kaip noriu, o ne taip, kaip reikia. Jei matysiu, kad man nesiseka būti dailininku, visada pasilieku galimybę sukurti dar vieną „Oušeno“ dalį“, – savo talento gerbėjus, patvirtinęs, jog palieka Holivudą ir pasineria į dailę, nuliūdino režisierius.

Apie tai, kad vyras žada filmų kūrimą iškeisti į dailę, pranešimų buvo pasirodę ir anksčiau. Tačiau tuomet menininkas viską pavertė juokais ir pasakė, kad aktorius Mattas Damonas buvo išgėręs ir kalbėjo visiškas nesąmones. Atrodo, dabar S.Soderberghas ne viename jo filme nusifilmavusiam kolegai skolingas atsiprašymą...

Beje, Mattą Damoną pamatysime ir kriminaliniame trileryje „Užkratas“. Čia šalia jo – ir visa Holivudo grietinėlė: Marion Cotillard („Pradžia“, „Edit Piaf. Rožinis gyvenimas“), Gwyneth Paltrow („Įsimylėjęs Šekspyras“, „Geležinis žmogus“), Kate Winslet („Skaitovas“, „Titanikas“), taip pat Jude'as Law („Šerlokas Holmsas“, „Šaltasis kalnas“) ir Laurence’as Fishburne’as („Matrica“, „Kuo čia dėta meilė?“).

Juosta pasakos istoriją apie žaibišku greičiu prasiveržusį naują, niekam nežinomą virusą, bei visuotinę baimę, kylančią iš nežinios, kaip su juo kovoti. Žmoniją neseniai gąsdinę paukščių bei kiaulių gripai prieš šį naująjį virusą atrodo tarsi juokinga infekcija. Norint išgyventi, rekomenduojama nieko neliesti ir net su niekuo nekalbėti.

Siekdami įveikti šį mirtiną virusą, jėgas suvienija geriausieji pasaulio medikai. Tačiau ir jie šįkart atrodo sutrikę ir bejėgiai: vakcinos nuo šio viruso nėra, ir niekas nežino, kaip gydyti užsikrėtusiuosius. O paprasti žmonės tuo tarpu bando išgyventi griūvančioje visuomenėje, kurioje panika sklinda greičiau nei pats virusas.

Kol laukiame Lietuvos kino teatrus pasieksiančio „Užkrato“, siūlome pažiūrėti jau šio mėnesio pabaigoje pasirodysiančio filmo anonsą:

VIDEO: UŽKRATAS - lietuviškai titruotas filmo treileris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius