Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 17

Geriausių reklamų peržiūroje žiūrovai galės nusifilmuoti su „Panda sugėdintoja“ (video)

Lapkričio 18 d. tarptautinio reklamos festivalio „Kanų liūtai“ („Cannes Lions“) geriausių vaizdo klipų peržiūroje sostinės žiūrovų lauks ne tik patys geriausi reklamos kūrėjų darbai, bet ir galimybė patiems nusifilmuoti socialinėse reklamose.
„Panda sugėdintoja“.
„Panda sugėdintoja“. / Kadras iš Youtube.com.

Ši idėja gimė festivalio „Kino pavasaris“ vykdančiajam direktoriui Algirdui Ramaškai: „Pagalvojome, kad paprasti žmonės reklamą matė tik per televiziją ir nėra matę jos kūrimo proceso. Nusprendėme ne tik parodyti, kaip atrodo reklamos filmavimas, bet ir patiems žiūrovams suteikti galimybę nusifilmuoti reklamoje kilniais tikslais“. „Kino pavasaris“ jau trečius metus padeda nemokamam laikraščiui „15min“ organizuoti geriausių reklamos darbų peržiūras Lietuvoje.

Socialinių reklamų kūrimą inicijuoja „Swedbank“ bei Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. Abi reklamas kurs filmų kūrėjas Tadas Vidmantas.

„Ėmiausi šio darbo, nes man nesvetimas eksperimentinės reklamos žanras. Juolab, kad idėja neapsiriboja vien socialinio turinio prasme. Įdomu išmėginti pačius įvairiausius kūrybinius ėjimus, o šį kartą tiek „Swedbank“, tiek Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje manim pasitikėjo ir suteikė laisvę tą daryti. Pats šias reklamas vadinčiau eksperimentais, nes tiksliai nežinome ir negalime nuspėti, kaip viskas pavyks. Reklamos dažniausiai filmuojamos suderinus net menkiausias smulkmenas, o čia mes net nežinome, kas jose filmuosis“, – sako jaunasis režisierius.

Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje tęs jau žinomą „Pandos sugėdintojos“ filmukų seriją bei prisijungs prie tarptautinio susivienijimo prieš klimato kaitą www.tcktcktck.org, kviesdami žmones atsitokėti ir imtis veiksmų dabar pat. „Swedbank“ pristatys kelerius metus gyvuojantį projektą „Eismo klasė“. Šiuo projektu siekiama išmokyti vaikus saugaus elgesio gatvėje, atkreipti tiek mažųjų moksleivių, tiek jų tėvelių dėmesį į vaiko saugumą kelyje.

Norintys nusifilmuoti socialinėse reklamose kviečiami ateiti lapkričio 18 d. 19 val. į „Forum Cinemas Vingis“ (Vilnius).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius