Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 02

Guillermo del Toro paliko savo kūdikį – „Hobitą“

Nuolatinis filmo „Hobitas“ kūrimo atidėliojimas privertė jo režisierių, garsųjį Guillermo del Toro atsisakyti projekto, o filmą kurianti kompanija „MGM“, kaip paaiškėjo, svyruoja ties bankroto riba.
Guillermo Del Toro
Guillermo Del Toro / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Holivude garsus Meksikos režisierius apie sunkų savo sprendimą informavo „Žiedų valdovo“ gerbėjus. Pagal britų rašytojo Johno Ronaldo Reuelio Tolkieno romaną „Hobitas“ jis ketino sukurti dviejų dalių „Žiedų valdovo“ priešistorę, kurios daugelis kinomanų laukė su nekantrumu.
„Dėl vykstančių atidėliojimų ir „Hobito“ filmavimų pradžios koregavimo esu priverstas priimti sudėtingiausią sprendimą savo gyvenime“, – J.R.R.Tolkieno kūrybos gerbėjų svetainei Theonering.net pateiktame pranešime teigė režisierius. Jis neslėpė kartėlio.

„Po to, kai beveik dvejus metus kūriau pasaulį, tokį turtingą kaip J.R.R.Tolkieno Viduržemė, juo gyvenau ir kvėpavau, su didžiuliu gailesčiu turiu palikti šio laivo vairą ir šiuos nuostabius vaizdinius“, – tikino G.del Toro, pridurdamas, kad filmo gamybos pradžios vis dar nepatvirtino Holivudo kompanija „MGM“, turėjusi jį statyti.

Visų „Žiedų valdovo“ dalių režisieriaus ir „Hobito“ prodiuserio Peterio Jacksono atstovas spaudai pareiškė, kad tolimesnių G.del Toro komentarų žiniasklaida nesulauks. Pranešama, kad meksikiečių režisierius tęs bendradarbiavimą su P.Jacksonu, kuriant abiejų „Hobito“ dalių scenarijų.

G.del Toro susirūpinimą dėl „Hobitų“ pasirodymo išreiškė dar praėjusią savaitę, teigdamas, kad projektas negali būti pradėtas, kol „MGM“ neišspręs finansinių sunkumų. „Esame sukūrę visas būtybes, scenas, drabužius. Padarėme animaciją ir suplanavome kovų scenarijų. Esame pasiruošę pradėti“, – prieš savaitę teigė jis.

Priežastis – darbų trukmė

P.Jacksonas vakar TheOneRing.net pareiškė esąs nuliūdintas G.del Toro pasitraukimo iš „Hobito“. „Suprantame, kad užtrukęs „Hobito“ dalių kūrimas buvo nepriimtinas režisieriui, turinčiam kitų ilgalaikių projektų. Esmė ta, kad Guillermo nejautė galįs paaukoti 6 metus, kuriuos turėtų gyventi Naujojoje Zelandijoje, išskirtinai dėl šių dviejų filmų. Jo pradiniame susitarime buvo nurodytas 3 metų laikas“, – teigė jis, vadindamas kolegą vienu nuostabiausių kūrybos žmonių.

Įdomiausia tai, kad P.Jacksonas pareiškė, jog nepasisekus rasti tinkamo „Hobito“ režisieriaus, juo gali tapti ir pats. „Jei tai bus dalykas, kurį turėsiu padaryti, kad išsaugočiau investicijas, gali būti ir taip“, – sakė jis ir pridūrė, kad dabar anksčiausia filmavimų pradžios data – lapkričio mėnuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius