-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 03 02

Gyvenimas kaip ne kinas

„Boltas“ („Bolt“) JAV, 2009 m., 90 min. Režisierius Chrisas Williamsas Įgarsino: J.Travolta, M.Waltonas, S.Essman. Įvertinimas 2/4
„Boltas“
„Boltas“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 „Boltas“

Siužetas ir kontekstas

Šunelis vardu Boltas (J.Travolta) yra labai populiaraus TV serialo žvaigždė, kovojantis su įvairiais nevidonais ir efektingai juos nugalintis. Tikras komisaro Rekso ir Terminatoriaus hibridas. Jis nuolat gelbsti savo šeimininkę Penę. Naivus ciuciukas, kaip kai kurie mūsų valdžios atstovai, gyvena iliuzijų pasauly. Jis nenutuokia, kad visos jo ypatingos galios tėra specialieji efektai. Vieną dieną jis netyčia ištrūksta iš savo ramybės oazės – furgono kino studijoje ir patenka į tikrą pasaulį. Ieškodamas kelio atgal pas mylimą šeimininkę, Boltas ne tik turi atrasti savyje naujų savybių, bet taip pat kliautis ir naujų draugų: skeptiškai nusiteikusios katės (S.Essman) bei aistringo Bolto gerbėjo – žiurkėno Rino (M.Waltonas) pagalba.

Reziumė ir įvertinimas

Tai dar vienas trimatis animacinis filmas šeimai. Nors „Boltas“ gimė Walto Disney‘aus studijoje, jis ne toks infantilus, kaip galima būtų tikėtis. Ypač spalvingi filmo personažai, apdovanoti žmogiškais bruožais (pavyzdžiui, intelekto nesužaloti balandžiai). Matyt todėl, kad prie šio filmo scenarijaus ranką pridėjo buvęs „Pixar“ kompanijos idėjinis vadas J.Lasseteris. Šiais laikais, kai taip sunku sugalvoti kažką originalaus, mintis apie savo jėgas pervertinusį šunėką atrodo gan originali. Jis turbūt pasijunta kaip „Matricos“ herojus Neo, kai įprastinis pasaulis sugriūva. Arba kaip Trumenas iš filmo „Trumeno šou“. Tačiau jis ne veltui tapo TV žvaigžde: Boltas sugeba prisitaikyti prie aplinkos, lieka ištikimas savo principams ir galų gale pasiekia tikslą be jokių supergalių. Štai ką reiškia pasitikėjimas savo jėgomis, ryžtas, nuoseklumas, sugebėjimas mokytis ir susirasti draugų. Skamba kaip geras receptas, galintis padėti įveikti mus užklupusią krizę, tiesa?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius