Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 11

Holivudo režisieriai įvardijo DGA apdovanojimų nominacijas

JAV kino režisierių organizacija pirmadienį įvardijo į jų apdovanojimą pretenduojančius penkis filmus ir kino kūrėjus, tarp jų Davidą Fincherį ir jo filmą „Socialinis Tinklalapis“ (The Social Network).
Filmas „Socialinis tinklalapis“
Filmas „Socialinis tinklalapis“. / Kadras iš filmo

Amerikos režisierių gildija (DGA) už geriausią režisūrą taip pat gali apdovanoti pernai išleistų filmų „Juodoji gulbė“ (Black Swan), „Karaliaus kalba“ (The King's Speech), „Kovotojas“ (The Fighter) ir „Pradžia“ (Inception) kūrėjus.

„Jų įkvėpti filmai spinduliuoja aistrą ir unikalią viziją kiekvieno iš šių kino kūrėjų, kurie greitai taps turtingos Gildijos istorijos dalimi. Kuo nuoširdžiausiai sveikinu visus penkis nominuotuosius“, – sakoma DGA pirmininko Tayloro Hackfordo pranešime, kuriame taip pat pažymima, jog šiemet Amerikos režisierių gildija mini savo 75-ąsias metines.

DGA apdovanojamas laikomas vienu iš didžiausią prestižą turinčių prizų JAV kino pramonėje, o daugelis jam nominuotų filmų ir režisierių paprastai vėliau varžosi dėl „Oskarų“.

DGA apdovanojamas laikomas vienu iš didžiausią prestižą turinčių prizų JAV kino pramonėje, o daugelis jam nominuotų filmų ir režisierių paprastai vėliau varžosi dėl „Oskarų“.

Nuo 1948 metų visi, išskyrus šešis, DGA apdovanojimo už geriausią režisūrą laureatai pelnė JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimus. DGA apdovanojimų laureatų filmai dažnai pelno „Oskarus“ geriausio filmo kategorijoje.

Pavyzdžiui, pernai DGA apdovanojimą pelniusios režisierės Kathryn Bigelow filmas „Išminuotojų būrys“ (The Hurt Locker) apie karą Irake pelnė „Oskarus“ geriausio režisūros ir geriausio metų filmo kategorijose.

Filmas „Socialinis tinklas“, pasakojantis apie socialinio tinklo „Facebook“ įkūrimą, jau buvo pripažintas geriausiu daugelio JAV kino kritikų organizacijų, o šeštadienį jis taip pat pelnė Nacionalinės kino kritikų draugijos (NCFC) laurus.

Daugelis kitų organizacijų taip pat jau paskelbė savo sprendimus, o kitos, tarp jų Holivudo užsienio spaudos asociacija (Holywood Foreign Press Association, HFPA), skirianti „Auksinius gaublius“, ir Kino aktorių gildija (Screen Actors Guild, SAG) laureatus paskelbs vėliau šį mėnesį.

Šie kritikų ir kino pramonės atstovų sprendimai padeda Kino akademijos nariams apsispręsti, kurie filmai, aktoriai ir kino kūrėjai nusipelnė „Oskarų“.

D.Fincherio ir jo filmo stiprus konkurentas yra režisieriaus Darreno Aronofsky  drama „Juodoji gulbė“, pasakojantis apie vienos moters pastangas atrasti save šokyje.

Režisieriaus Tomo Hooperio filmas „Karaliaus kalba“, kuriame atskleidžiamos Didžiosios Britanijos karaliaus Jurgio VI pastangos įveikti savo mikčiojimą, taip pat laikomas stipriu pretendentu į „Oskarus“.

Filmas apie bokso pasaulį „Kovotojas“, kurį sukūrė režisierius Davidas O.Russellas, taip pat minima daugelyje pretendentų į apdovanojimus sąrašų, o penktasis DGA nominantas – kino kūrėjas Christopheris Nolanas ir jo trileris „Pradžia“ – yra užsitikrinęs ištikimų gerbėjų palaikymą, kurį šiam režisieriui pelnė anksčiau sukurti nepaprastai populiarūs filmai apie Betmeną.

DGA apdovanojimai bus išdalyti sausio 29 dieną. „Oskarų“ nominacijos bus paskelbtos sausio 25 dieną, o jų teikimo ceremonija vyks sausio 27 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius