-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 12 30

Įkyrėjo šventinis šurmulys? Pailsėkite žiūrėdami geriausius 2018-ųjų serialus

2018-aisiais pasirodė daugybė serialų, pasakojančių apie ateivius ir aristokratus, seksualius vampyrus ir hipsteres raganas, alkoholikus ir bepročius. Kadangi serialų daug, nepersiplėši – visų nepažiūrėsi. Tad portalas LRT.lt pateikia keleto geriausių (kaip teigiama užsienio spaudoje) sąrašą, o jūs rinkitės ir nuspręskite – ar tikrai kritikai teisūs.
Jimas Carrey
Jimas Carrey / Vida Press nuotr.

„Castle Rock“

VIDEO: „Castle Rock“ anonsas

2018-aisiais ekranuose pasirodė dar viena Stepheno Kingo knygų ekranizacija. Tik šįkart kūrėjai (tarp jų ir su kultiniais „Dingusiais“ dirbęs J.J.Abramsas) nusprendė serialą statyti pagal kelias skirtingas istorijas ir „supažindinti“ išgalvoto Castle Rock'o, kuriame vyksta daugelio S.Kingo kūrinių veiksmas, gyventojus.

Istorija pasakoja apie keistus įvykius, prasidėjusius po paslaptingos Šoušenko kalėjimo viršininko mirties. Advokatui Henry Deaveriui, užaugusiam Castle Rock'e, tenka grįžti į miestą, kuriame kadaise žuvo jo tėvas, ir pačiam imtis tyrimo.

Beje, „Siaubo karalius“ S.Kingas pats dalyvavo rašant serialo scenarijų.

„Patrick Melrose“

VIDEO: „Patrick Melrose“ anonsas

Benedicto Cumberbatcho gerbėjai sulaukė naujo serialo. Čia jis vaidina ekscentrišką ir linkusį į autodestrukciją pleibojų aristokratą.

Drama, pastatyta pagal britų rašytojo Edwardo St. Aubyno romanus, pasakoja apie Patricko Melrose'o kelią į aukštuomenę ir tai, ką teko dėl padėties joje, paaukoti.

Be B.Cumberbatcho, kuris už šį vaidmenį buvo nominuotas 2019 m. „Auksiniam gaubliui“, seriale nusifilmavo Jennifer Jason Leigh ir Hugo Weavingas.

„L`amica geniale“

VIDEO: „L`amica geniale“ anonsas

Metų pabaigoje pagaliau pradėtas rodyti vienas laukiamiausių serialų – italų rašytojos Elenos Ferrante bestselerio apie dvi drauges, tapusias varžovėmis, ekranizacija.

Lila ir Elena užaugo viename kvartale. Abiem sekėsi mokykloje, bet Lila stebino mokytojus ypatingais gabumais, o Elena – pastangomis ir atkaklumu. Vis dėlto būtent Elena tapo rašytoja ir prasimušė į žmones, o Lilai, metusiai mokyklą, teko ilgai ieškoti savo vietos.

Likimas tai suveda, tai išskiria drauges, o jų santykiuose daug ir meilės, ir skausmingo varžymosi: bet kuris įvykis vienos gyvenime (vyrai, meilužiai, vaikai, darbas) neišvengiamai veikia kitą.

Tokių toksiškų (kaip sakoma dabar) santykių istorija vyksta pokario Italijoje – skurdžiame Neapolyje, intelektualiajame Milane ir kituose miestuose, ir tęsiasi 60 suvirš metų.

Serialo režisierius Saverio Costanzo – dviejų Venecijos kino festivalio apdovanojimų laimėtojas (filmas „Alkanos širdys“), o prodiuseris – pats Paolo Sorrentino.

„Disenchantment“

VIDEO: „Disenchantment“ anonsas

Bean – apie 30 metų princesė, mėgstanti nuotykius ir išgerti. Linksmintis su draugais jai patinka, o verčiamai tėvo ištekėti už kvailoko princo nesinori. Pabėgusi nuo eilinio jaunikio, Bean pradeda kitą gyvenimą su naujais draugais – naiviu elfu ir klastingu demonu.

Šį komedijinį animacinį serialą sugalvojo kultinių „Simpsonų“ ir „Futuramos“ autorius Mattas Groeningas, taigi stilius atpažįstamas. Nors kai kas sako, kad M.Groeningas jau kartojasi, vis dėlto pagyrų serialas nusipelno daugiau nei kritikos.

„A Discovery of Witches“

VIDEO: „A Discovery of Witches“ anonsas

Talentingos istorikės Dianos Bishop sritis – alchemija. Ji kiauras dienas leidžia bibliotekoje arba irkluoja, nors, tiesą sakant, stengiasi negalvoti apie tai, kad ji – ragana. Vis dėlto, kai jai į rankas patenka užkerėtas rankraštis, situacija tampa nevaldoma. Dabar Dianos ieško tamsiosios jėgos, tarp kurių – žavus vampyras Metju.

Serialas, sukurtas remiantis Deboros Harkness romanais, lyginamas su „Saulėlydžiu“ ir kitomis paauglių pamėgtomis mistinėmis istorijomis – taigi romantiškų banalybių čia netrūksta...

„The Terror“

VIDEO: „The Terror“ anonsas

Ypač išgirtas 2018-ųjų serialas – istorinė nuotykių drama, kurioje netrūksta ir mistikos bei siaubo elementų. Veiksmas vyksta XIX a. viduryje: du laivai, kuriems vadovauja patyręs Arkties tyrinėtojas Johnas Franklinas, ieškodami naujo jūros kelio, patenka į ledo spąstus. Čia serialo herojams tenka spręsti ne tik buitines ir psichologines problemas, bet ir atsilaikyti prieš mistinį blogį.

Serialas sukurtas pagal 2007 m. Dano Simmonso bestselerį. Beje, tarp filmo prodiuserių – ir Ridley Scottas.

„Chilling Adventures of Sabrina“

VIDEO: „Chilling Adventures of Sabrina“

2018-aisiais išėjo ilgai lauktas paauglių pamėgto serialo apie raganaitę Sabriną perdirbinys, kuris, beje, rimtesnis už originalą.

Sabrinai sukanka 16 metų, tad ji turi oficialiai pripažinti Velnią, pradėti lankyti magijos mokyklą ir tapti visateise raganų bendruomenės nare. Vis dėlto Sabrina protestuoja: net dėl magiškų galių ji nenori atsiriboti nuo žmonių pasaulio, nors to reikalauja raganų įstatymai.

Taigi jaunos raganos blaškymasis tarp žmonių ir mistinių būtybių pasaulio ir kuria pirmojo sezono intrigą. Drauge Sabrina sprendžia ir kitas problemas: pavyzdžiui, surengia kryžiaus žygį prieš patyčias, o savo mokykloje suburia moterų aktyvisčių klubą.

„Homecoming“

VIDEO: „Homecoming“ anonsas

Projektas su Julia Roberts jau nominuotas trims „Auksinio gaublio“ apdovanojimams, o kritikai žada jam mažiausiai vieną laimėjimą.

J.Roberts vaidina reabilitacijos centro psichoterapeutę, padedančią į įprastą gyvenimą sugrįžti karo veteranams. Pažintis su vienu pacientu ir tampa psichologinio trilerio užuomazga.

„Killing Eve“

VIDEO: „Killing Eve“ anonsas

Kritikų išgirtas trileris, pastatytas pagal Luke`o Jenningso knygas, pasakoja apie dviejų protingų ir tvirtų moterų – samdomos žudikės ir specialiųjų tarnybų pareigūnės – kovą.

Britų žvalgybai dirbanti Eve (aktorė Sandra Oh) bando sugauti rusiškų šaknų turinčią žudikę Villanelle (aktorė Jodie Comer), pagarsėjusią tarptautiniu mastu. Nusikaltėlė pasiduoti neketina ir pati ima medžioti savo persekiotoją. Katės ir pelės žaidimas, kurį žaidžia viena kitos vertos varžovės, tampa vis pavojingesnis.

„The Romanoffs“

VIDEO: „The Romanoffs“

Serialas pasakoja apie žmones, save laikančius paskutinio Rusijos imperatoriaus palikuoniais. Iš pradžių tikėtasi, kad tai bus vienas įdomiausių 2018-ųjų projektų, bet po premjeros nuomonės išsiskyrė – kas norėta pasakyti, daugelis taip ir nesuprato.

Kita vertus, seriale vaidina puikūs aktoriai: Isabelle Huppert, Christina Hendricks, Amanda Peet, Kathryn Hahn. Režisierius – Matthew Weineris („Reklamos vilkai“ ir „Sopranai)“, pelnęs net 9 „Emmy“.

„Sharp Objects“

VIDEO: „Sharp Objects“

Serialas surinko visą armiją gerbėjų ne be reikalo: scenarijus parašytas pagal Gillian Flynn bestselerį, režisierius – „Oskaro“ laimėtojas Jeanas-Marcas Vallee, o pagrindinis vaidmuo atiteko Amy Adams.

Įvykių centre – kraupios žmogžudystės, sukrėtusios ramų provincijos miestelį. Apie paauglių mergaičių mirtį tenka rašyti žurnalistei Camille, kurią slegia dar ir tai, kad tragedija įvyko jos gimtajame mieste, kurį ji paliko prieš daug metų ir į kurį sugrįžti visai nenori. Kadangi grįžti į namus vis dėlto tenka, Camille susiduria ir su praeities demonais: painiais santykiais su motina, neišgyventomis psichologinėmis traumomis.

„Kidding“

VIDEO: „Kidding“ anonsas

Serialo scenarijus tarsi specialiai buvo rašomas būtent Jimui Carrey. Jeffas – populiarus jau 30 metų rodomos laidos vaikams vedėjas. Tačiau šypsotis ir linksminti žiūrovus tampa nebeįmanoma po asmeninės tragedijos – žuvus sūnui. Be abejo, skausmingi išgyvenimai kelia pavojų ir Jeffo santykiams su žmona bei antru sūnumi.

Kritikai serialą įvertino palankiai, tad kūrėjai nusprendė imtis ir antrojo sezono.

„You“

VIDEO: „You“

Serialas-trileris pasakoja apie tai, kaip mielas ir malonus gerbėjas gali tapti įkyriu ir pavojingu persekiotoju. Piktnaudžiavimas, priekabiavimas, toksiški santykiai – visas tokiam filmui reikalingas rinkinys.

Serialas nufilmuotas remiantis populiaria Caroline Kepnes knyga, o pagrindinį vaidmenį jame atliko Pennas Badgley – „Liežuvautojos“ žvaigždė. Dar prieš pasirodant pirmajam sezonui, buvo nuspręsta statyti ir antrąjį.

Pagal užsienio spaudą parengė Jurgita Jasiūnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius