Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 31

Intelektualiam trileriui „Hanna“ garso takelį sukūrė žymieji „The Chemical Brothers“

Vienas garsiausių pasaulyje elektroninės muzikos duetų „The Chemical Brothers“, savo gerbėjus itin kokybiškais garsais džiuginantis jau du dešimtmečius, kraustosi į kino teatrus.
Intelektualiam trileriui „Hanna“ garso takelį sukūrė žymieji „The Chemical Brothers“.
Intelektualiam trileriui „Hanna“ garso takelį sukūrė žymieji „The Chemical Brothers“. / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Jau birželio 10 dieną mūsų šalies kino teatruose pasirodys intelektualus veiksmo trileris „Hanna“, kuriam „Grammy“ apdovanota Didžiosios Britanijos grupė sukūrė dvidešimties dainų garso takelį. Jį Tomas Rowlandsas ir Edas Simonsas patalpino svetainėje „MySpace“.

Tokių Lietuvoje puikiai pažįstamų hitų kaip „Block Rockin' Beats“, „Hey Boy Hey Girl“, „Galvanize“ kūrėjų naujausias darbas kino bei muzikos kritikų buvo įvertintas su dideliais aplodismentais. „Nuostabu, kaip režisieriaus Joe Wrighto fantazijas muzikantai pavertė realybe“, – stebisi žinovai. Tuo tarpu patys grupės nariai tikina, jog debiutuoti naujame amplua buvo kur kas sunkiau, nei įrašyti visą albumą. Muzikantai yra kūrę dainų filmams ir anksčiau, tačiau tai pirmasis dueto visas nuo pradžių iki pabaigos sukurtas garso takelis.

„Anksčiau parašydavome dainas, o jas režisieriai pritaikydavo filmams. Šįkart viskas vyko atvirkščiai. Muziką teko taikyti prie itin specifinių J.Wrighto įsivaizdavimų. Mums tai buvo ypatinga patirtis. Dažniausiai kurdavome 15 dainos versijų ir po to laužydavome galvas, kurią geriausiai panaudoti. Filme „Hanna“ mes panaudojome visą savo sukauptą patirtį, jausmą, žinias, bendradarbiavome su režisieriumi, kuris labai panašus į mus, todėl dirbti kartu buvo didžiulis malonumas“, – apie garso takelio kūrimą pasakoja „The Chemical Brothers“.

Muzikantai prisipažino, jog su kino hitų „Atpirkimas“, „Puikybė ir prietarai“ bei „Solistas“ kūrėju buvo pažįstami dar prieš jam ateinant į kino pasaulį. Todėl neabejoja, kad jei ateityje pasitaikytų dar viena proga kurti J.Wrighto filmams muziką, duetui būtų sunku pasakyti „ne“.

„Didžiausias iššūkis dirbant su filmu „Hanna“ buvo tas, jog turėjome net ir labiausiai įtemptą sceną panaudojant garsus paversti dar ir savotiškai romantišku, labai gražiu momentu. Tačiau tuo pačiu tai yra ir labai įdomus mūsų kūrybos etapas. Nuostabu kurti nuotaikas tokiam stipriam filmui ir taip prisidėti prie to, apie ką visi kalbės dar kokius metus tai tikrai“, – įsitikinęs net septynis albumus išleidusios grupės lyderis T.Rowlandsas.

Režisieriaus Joe Wrighto naujausiame filme „Hanna“ vaidina juostų „Babelis“, „Žiedų valdovas“, „Elžbieta: Aukso amžius“ aktorė Cate Blanchett, jaunoji Holivudo žvaigždė Saoirse Ronan bei Ericas Bana. Trileris pasakos intriguojančią istoriją apie giliai miške gyvenančius tėvą ir paauglę dukrą. Šeimynėlė nepaprasta: tėvas – CŽV ieškomas agentas, o dukra nuo mažų dienų ugdoma tapti negailestinga žudike. Tačiau tėvas dukrą kovos paslapčių mokė ne savo malonumui – neilgai trukus paauglei tenka pasinaudoti įgūdžiais.

Intelektualus trileris „Hanna“ į Lietuvos kino teatrus atkeliaus jau kitą savaitgalį, birželio 10 dieną. Kol kas siūlome pažiūrėti rimtesnio žanro mėgėjus neabejotinai sudominsiantį filmo anonsą ir paklausyti minėtojo „The Chemical Brothers“ sukurto garso takelio ištraukų:

Filmo anonsas:

VIDEO: Filmo anonsas

Garso takelio dainos: 

VIDEO: OST Hanna - Container Park (Chemical Bros)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius