Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 10

Iš oro baliono kuriamas filmas apie Lietuvą Lotynų Amerikos šalims

Visą savaitę, nuo liepos 4 iki 11 dienos, Lietuvoje lankosi katalonų komunikacijos įmonės „Neyzen group“ filmavimo grupė, kuri kuria filmą apie Lietuvą. Šis filmas bus transliuojamas Katalonijos, Ispanijos, Andoros bei 14-oje Lotynų Amerikos šalių televizijų. Vizito metu 7 žmonių komanda lanko gražiausias Lietuvos vietas, miestus, taip pat filme bus galima pamatyti interviu su žymiais Lietuvos asmenimis.
Oro balionas
Oro balionas / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Ispanija Lietuva

Savaitės pradžioje filmavimo grupė ieškojo Vilniaus gražiausių kampelių bei kalbino Lietuvos Prezidentę Dalią Grybauskaitę. Kūrybinei grupei šalies prezidentė paliko didelį įspūdį, kaip išsilavinusi, linksma ir šiltai bendraujanti šalies vadovė. Vėliau ispanai aplankė ir Kauno miesto merą Andrių Kupčinską. Jis filmo kūrėjams daugiau papasakojo apie Kauną. Pagal ispanų dienotvarkę liepos 7 d. buvo suplanuotas skrydis oro balionu virš Kauno, tačiau pasikeitusios oro sąlygos reikalavo papildomų pastangų filmavimo grupei paskraidinti.

Valandą kantriai palaukus, kol praskries lietaus debesys ir aprims vėjo gūsiai, buvo galima pradėti ruoštis skrydžiui. Visgi, laidos vedėjas Alfredas dėl aukščio baimės ir numatomo ekstremalaus skrydžio bei nusileidimo nesiryžo skristi oro balionu, bet sutiko padaryti reportažą, pakėlus oro balioną į kelių metrų aukštį. Nusileidęs ant žemės, laidos vedėjas džiaugėsi pakilęs bent į dviejų metrų aukštį ir sakė kitą kartą bandysiantis įveikti 3 metrų aukštį.

Skrydis virš Kauno truko apie 40 minučių, o jo metu nufilmuota Nemuno ir Neries santaka, Kauno rotušė, senamiestis. Visi šie vaizdai bus parodyti valandos trukmės filme apie Lietuvą.

„Neapsakomas jausmas skristi virš gimtojo miesto, kai jau 11 metų gyvenu ir dirbu Ispanijoje“, –įspūdžiais dalijosi Lietuvių turizmo informacijos centro Barselonoje direktorius, filmo koordinatorius Raimundas Michnevičius.

Oro baliono pilotas Napolis Vitonis prisipažino, kad teko sudeginti nemažai nervų vardan to, kad būtų galima parodyti Kauną iš paukščio skrydžio.

„Visą dieną oras žadėjo nelengvą skrydį, teko strateguoti kaip prieš varžybas, tačiau džiaugiamės, kad viskas pavyko labai gerai“, – teigė pilotas.

Ketvirtadienį filmavimo grupė lankėsi Klaipėdoje, o visą penktadienį filmavo Kuršių Neriją ir gražiausias jos vietas, savaitgalį suplanuota aplankyti Kryžių kalną. Filmo iniciatorius R. Michnevičius jau ne vienerius metus populiarina Lietuvą ir ypač savo gimtąjį miestą Kauną Ispanijoje, dalyvaudamas įvairiose parodose, publikuodamas straipsnius spaudoje, yra vienas iš žmonių, kurių dėka Kaune pernai ispanų turistai užėmė antrąją vietą pagal atvykstamąjį turizmą Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius