-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 02

Išganymo beieškant

„Septynios sielos“ („Seven Pounds“) JAV, 2008 m., 120 min. Režisierius Gabriele Muccino. Vaidina: W.Smithas, R.Dawson, W.Harrelsonas. Įvertinimas 3/4
„Septynios sielos“
„Septynios sielos“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 Recenzija

Kontekstas ir siužetas

Filmo pradžioje matome, kad vienas vyrukas ketina nusižudyti. Tai Benas Tomas (W.Smithas), kažkada turėjęs savo aerokosminių technologijų kompaniją, simpatišką žmoną ir namą prie vandenyno. Tačiau jo gyvenime atsitiko kažkas nepataisoma. Dabar Benas yra keistai besielgiantis mokesčių inspektorius. Jis stebi kelis asmenis. Vienas jų aklas, kitam reikia inksto, o Emilė Posa (R.Dawson) turi problemų ne tik su mokesčių inspekcija, bet ir su širdimi. Įdomu, ką sumanė Benas, pajutęs Emilei daugiau negu užuojautą? Ir ar jis iš tiesų pakeitė profesiją? Benas atlieka misiją, apie kurią žino tik jo geriausias draugas (B.Pepperis).

Reziumė ir įvertinimas

Recenzuojant tokį filmą, svarbu perdaug neišpasakoti, kad žiūrovams liktų intriga. Filmo „Septynios sienos” pradžia daug žadanti. Kiekvienas epizodas, kiekviena frazė turi savo prasmę, intriguoja ir papildo Beno psichologinį portretą. Nekyla abejonių, jog tai geras žmogus, nors kartais aiškiai viršijantis savo įgaliojimus. Tiesa, maždaug po valandos pradeda aiškėti, kuo viskas baigsis. Režisierė, filmui įpusėjus, atskleidžia šiek tiek per daug kortų. Taip pat laiku nesugeba sustoti, todėl finalas – tipiškai holivudiškas ir sentimentalus. Laimė, aktorius W.Smithas puikiai susidoroja su savo užduotimi. Jo personažas sėkmingai balansuoja ant sentimentalumo ir tikros žmogiškos dramos ribos. Taip elgtis gali tik ypač stiprus žmogus, jaučiantis atsakomybę už savo poelgius.

„Septynios sielos” primena prieš kelerius metus festivalyje „Kino pavasaris” rodytą filmą „Meilės pasekmės”, kurio pagrindinio veikėjo elgesio motyvai beveik iki galo buvo visiškai nesuprantami. Tokios paslaptys ir žaidimo taisyklių nežinojimas priverčia žiūrovą aktyviai įsijungti į veiksmą. Jis nejučiomis tampa detektyvu, o istorija ilgam išlieka atmintyje. Gaila, kad tokių filmų nėra daug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius