-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 06 10

Ispanijoje – tarptautinė Tomo Smulkio filmo „Rojaus beieškant“ premjera

Šią savaitę Ispanijoje prasidėjo jau 41-asis prestižinis Huesca dokumentinių filmų festivalis. Tai vienas seniausių dokumentinių filmų festivalių pasaulyje, kurio konkursinėje programoje šiemet pristatomas ir lietuvių režisieriaus Tomo Smulkio trumpametražis dokumentinis filmas „Rojaus beieškant“.
Tomas Smulkis
Tomas Smulkis / "Monoklio" nuotr.
Temos: 1 Premjera

„Labai džiaugiuosi, kad mano filmas atrinktas į šį, gilias tradicijas turintį filmų festivalį Hueskoje. Smagu, kad „Rojaus beieškant“ konkursinėje programoje susitiks su filmais iš viso pasaulio – Kubos, Meksikos, Argentinos, Rusijos ir kitų Europos šalių“, – sako Ispanijoje viešintis režisierius T. Smulkis.

„Rojaus beieškant“ pasakoja apie režisieriaus siekį susitikti ir dirbti su švedų režisieriumi Rojumi Anderssonu.

„Seniai sekiau, domėjausi Roy‘aus kūryba. Dabar pagalvojus, mano ankstesniems darbams R. Anderssonas turėjo daug įtakos. O ir Švedija dėl sunkiai paaiškinamų priežasčių man tapo artima šalimi. Tad mano svajonė buvo – nuvykti ten, susitikti ir padirbėti su Roy'umi bei iš arti pamatyti, kaip jis dirba“, – filmo gimimo istoriją pasakoja T. Smulkis.

„Rojaus beieškant“, kaip geriausias trumpametražis dokumentinis filmas, buvo nominuotas „Sidabrinei gervei“.

Huesca dokumentinių filmų festivalis yra pirmasis tarptautinis festivalis, kuriame dalyvauja dokumentinis trumpametražis filmas „Rojaus beieškant“. Lietuvoje jo premjera įvyko praėjusių metų rugsėjo mėnesį, filmas dalyvavo Vilniaus dokumentinių filmų festivalyje, Tarptautiniame Kauno kino festivalyje, Tarptautiniame kino festivalyje „Kino pavasaris“. Šiuo metu filmas taip pat dalyvauja lietuviškų trumpametražių filmų agentūros „Lithuanian Shorts“ specialiojoje programoje, festivalyje „Sidabrinės gervės naktys“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius