-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 02 18

Ispanų kino apdovanojimą pelnė prancūzų filmas „Neliečiamieji“

Prancūzų blokbasteris „Neliečiamieji“ (Les Intouchables) sekmadienį per prestižinių Goyos vardo ispanų kino apdovanojimų ceremoniją buvo paskelbtas geriausia Europos juosta, o Pablo Bergerio „Snieguolė“ (Blancanieves) gavo pagrindinį geriausio filmo apdovanojimą.
Filmo „Neliečiamieji“ aktorius Omaras Sy
Filmo „Neliečiamieji“ aktorius Omaras Sy / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ispanija

Olivier Nakache'o ir Erico Toledano režisuoti „Neliečiamieji“ tapo antruoju pagal finansinę sėkmę filmu Prancūzijoje ir geriausiai užsienyje parduodamu visų laikų prancūzų filmu.

Tai istorija apie milijonierių suparalyžiuotomis rankomis ir kojomis ir jo nusisamdytą prižiūrėtoją iš Paryžiaus neturtingųjų priemiesčio.

Ne taip kaip praėjusių metų Europos Goyos apdovanojimo laureatas „Artistas“ (The Artist), šis filmas nepratęs savo pergalingo žygio iki JAV „Oskarų“, nes net nebuvo nominuotas filmų užsienio kalba kategorijoje.

„Snieguolė“ iš viso gavo 10 Goyos apdovanojimų.

Šio filmo žvaigždė Maribel Verdu gavo geriausios aktorės apdovanojimą, o Jose Sacristanas geriausiu aktoriumi buvo pripažintas už darbą juostoje „Miręs ir tuo patenkintas“ (El Muerto y ser feliz).

Juanas Antonio Bayona buvo paskelbtas geriausiu režisieriumi. Jo filmo „Pragaras rojuje“ (Lo Imposible; The Impossible) žvaigždė Naomi Watts jau pelnė nominaciją geriausios aktorės „Oskarui“.

Premijos, kurią 1987 metais įsteigė Ispanijos kino meno ir mokslo akademija, laureatui yra įteikiamas nedidelis bronzinis tapybos klasiko Francisco de Goyos biustas, kurį sukūrė skulptorius Jose Luisas Fernandezas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius