-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 22

JAV ketinama statyti TV serialą pagal lietuvius papiktinusią knygą

JAV ketinama statyti televizijos serialą pagal šurmulį Lietuvoje sukėlusią amerikiečių autoriaus Jonathano Franzeno knygą „Pataisos“ (angl. – „The Corrections“), kurioje aprašomas Vilniaus miestas.
Jonathanas Franzenas
Jonathanas Franzenas / „Scanpix“ nuotr.

Naujienų portalas collider.com pranešė, kad serialą, jei jis bus patvirtintas, turėtų rodyti JAV kabelinis kanalas HBO, rodęs ir rodantis tokius serialus kaip „Sopranai“, „Ozas“, „Tikras kraujas“ ar „Seksas ir miestas“.

Seriale pagrindinius vaidmenis turėtų atlikti „Oskaro“ ir „Auksinio Gaublio“ statulėlėmis apdovanoti aktoriai Chrisas Cooperis bei Diane West.

Prieš dešimtmetį JAV Nacionalinį knygos apdovanojimą laimėjusi knyga tuomet papiktino JAV lietuvių bendruomenę, o tuometinis Lietuvos ambasadorius Vašingtone Vygaudas Ušackas laiške knygos autoriui tvirtino, kad skaitytojų akyse jis gali sukurti iškreiptą Lietuvos vaizdą ir pakvietė jį apsilankyti Lietuvoje.

Romane Vilnius buvo aprašytas kaip nuolat kenčiantis maisto ir energijos stygių bei valdomas nusikalstamų grupuočių. Viename iš knygos skyrių apie Vilnių rašoma, kad čia nuolat stinga anglies ir elektros, šaudoma iš pravažiuojančių automobilių ir iš bado valgoma arkliena.

JAV spaudoje apie romaną rašyta, kad amerikiečių šeimos istoriją aprašančiame romane pasakojama, kaip vienas šios šeimos narys atvyko į Vilnių padėti pažįstamam buvusiam Lietuvos viceministrui, kuris knygoje pakrikštytas Gitanu Misevičiumi, sukurti tinklalapį Lithuania.com, skirtą vilioti pinigus iš patiklių amerikiečių investuotojų.

Anot knygos, šiame tinklalapyje siūloma įsigyti vilą Palangoje, privilegiją statyti automobilį Vilniaus senamiestyje ir teisę, kad be eilės būtų atlikta akies ragenos persodinimo operacija Antakalnio ligoninėje. Romane teigiama, kad Lietuvoje vyrauja „pažengęs neotechnofeodalizmas“, šalies ekonomika yra nuolatinės krizės būsenos, nes amerikiečių investuotojai dėl pasaulinės ekonomikos griūties pasitraukė iš Lietuvos.

Pats autorius laiške tuometiniam ambasadoriui apgailestavo, kad „vaizduote pagrįstas Lietuvos aprašymas“ buvo įvertintas kaip galintis turėti neigiamų pasekmių.

„Leiskite jus užtikrinti, kad nuoširdžiai gerbiu jūsų šalį“, – rašė J.Franzenas laiške.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius