Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 05

JAV kino prodiuseriai ir scenaristai įvardijo savo favoritus lenktynėse dėl „Oskarų“

Holivudo prodiuseriai ir scenarijų autoriai padidino įtampą lenktynėse dėl „Oskarų“, įvardiję savo pasirinktus geriausius pernai išleistus filmus, tokius kaip „Socialinis tinklas“ (The Social Network), „Kovotojas“ (The Fighter) ir „Juodoji gulbė“ (Black Swan).
Kadras iš filmo „Juodoji Gulbė“ (orig. „Black Swan“)
Kadras iš filmo „Juodoji gulbė“ (orig. „Black Swan“) / „Forum Cinemas“ nuotr.

Amerikos prodiuserių gildija (PGA) ir Amerikos scenaristų gildija (WGA) kasmet skelbia geriausių filmų sąrašus, o į jų nuomonę paprastai atsižvelgiama prognozuojant, kuriems filmams gali atitekti „Oskarai“.

Be minėtų trijų filmų, PGA tarp geriausių įvardijo septynias kitas juostas, jau pelniusias kritikų ir kino industrijos organizacijų teigiamų įvertinimų, – tai „Karaliaus kalba“ (The King's Speech), „127 valandos“ (127 Hours), „Pradžia“ (Inception), „Vaikams viskas gerai“ (The Kids Are All Right), „Miestas“ (The Town), „Žaislų istorija 3“ (Toy Story 3) ir „Tikras išbandymas“ (True Grit).

Tuo tarpu WGA savo pasirinktus dešimt filmų suskirstė į dvi grupes – galinčius pretenduoti į apdovanojimą už geriausiai originalų arba adaptuotą scenarijų.

Tarp pretendentų į WGA apdovanojimą už geriausią originalų scenarijų pateko filmas apie boksą „Kovotojas“, baleto šokėjų pasaulį vaizduojanti „Juodoji gulbė“, taip pat komedija šeimai „Vaikams viskas gerai“ ir dramos „Pradžia“ bei „Prašau, duok“ (Please Give).

Dėl geriausio adaptuoto scenarijaus titulo varžosi filmas „Socialinis tinklas“, pasakojantis apie socialinį tinklą „Facebook“, taip pat nuotykių filmas „127 valandos“, detektyvinė drama „Miestas“, vesternas „Tikras išbandymas“ ir nepriklausomas filmas „Myliu tave, Filipai Morisai!“ (I Love You Phillip Morris).

Į WGA favoritų sąrašą nepateko drama „Karaliaus kalba“, pasakojanti apie kalbos defektą turėjusį Didžiosios Britanijos karalių Jurgį VI, nors šį filmą tarp geriausiųjų įvardijo kai kurie kiti kritikai.
Holivudas skaičiuoja dienas iki vasario 27 dienos, kai per Los Andžele vyksiančią ceremoniją bus išdalyti „Oskarai“ – didžiausią prestižą kino pramonėje JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimai.

PGA ir WGA nominacijos padeda prognozuoti, kurie filmai gali tikėtis „Oskarų“, nes daugelis šių gildijų narių taip pat priklauso Kino akademijai ir turi balso teisę. Be to, kino pramonės organizacijų ir kritikų skelbiami geriausių filmų sąrašai taip pat padidina jų bilietų pardavimus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius