Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 14

Kanų įpročiai keičiasi...

62-asis kasmetinis Kanų kino festivalis atidarytas vakar, trečiadienį, gegužės 13 dieną. Festivalio atidarymui pasirinktas bendras „Dysney“ ir „Pixar“ animacinis 3D darbas „Aukštyn“ (angl. „UP“). Kaip ir kasmet, prie „Festival Palace“ vyko paskutinės minutės pasirengimo darbai: darbininkai klojo naujus kilimus, įskaitant ir raudonąjį prie įėjimo, reporteriai ir kritikai laukė akreditacijos kortelių, o šimtai smalsuolių bei fotografų (daugelis su kopėtėlėmis) stengėsi užsiimti vietas kuo arčiau raudonojo kilimo, kad išvystų atvykstančias garsenybes ar pagautų geresnį kadrą.
„Auksinės palmės šakelės“ apdovanojimo simbolika puošia miestą.
„Auksinės palmės šakelės“ apdovanojimo simbolika puošia miestą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daugelis nuolatinių Kanų festivalio žiūrovų sielvartavo dėl pasaulio finansų krizės, palietusios ir kerinčio festivalio bei jo dalyvių ir lankytojų biudžetą.

Naujienų agentūros pranešė, kad šiemet neįvyks jau legendinis „Vanity Fair“ vakarėlis, kad daugelis jachtų, prišvartuotų prieplaukoje netoli „Festival Palace“ ir ankščiau tapdavusių apartamentais festivalio išrinktiesiems, dabar yra tuščios, o studijų vadovai, kurių filmai rodomi festivalyje, stengiasi kuo mažiau išlaidauti pristatymams ir vakarėliams.

„Sony Pictures Classics“ viceprezidentas Michaelis Barkeris naujienų agentūrai „Reuters“ sakė: „Kompanijos stengiasi taupyti. Bet tai dar nereiškia, kad sutartys nebus sudarytos, nes sutartys bus sudarytos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius