Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 11

Kanuose krizė išgaravo – minios plūsta į 64-ąjį kino festivalį

Trečiadienį, gegužės 11-osios vakarą, prasidės kasmetinis, jau 64-asis Kanų kino festivalis. Raudonas kilimas, pasaulio kino industrijos žvaigždės, šimtai šios srities profesionalų ir tūkstančiai smalsuolių suplūdo į Pietų Prancūzijos kurortą, kad taptų išskirtinio kino įvykio dalimi.
64-oji Kanų kino festivalio žiuri pirmininkas Robertas De Niro (kairėje) bei žiuri nariai, aktoriai Uma Thurman ir Jude'as Law
64-oji Kanų kino festivalio žiuri pirmininkas Robertas De Niro (kairėje) bei žiuri nariai, aktoriai Uma Thurman ir Jude'as Law / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Festivalio konkursinės programos žiuri – pirmininkas Robertas de Niro, aktoriai Jude‘as Law, Uma Thurman, argentinietė aktorė ir prodiuserė Martina Gusman, režisieriai Oliver Assayasas ir Mahamatas-Salehas Harounas, garsi kinų filmų prodiuserė Nansun Shi, režisierius Johnnie To bei žurnalistė ir rašytoja Linn Ullmann – jau pasiruošę įvertinti šių metų filmus ir jau išdalijo pirmuosius autografus prieš festivalio atidarymą.

Kasmet į Kanus vyksta ir lietuviai. Nuolat ten lankosi tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ atstovai. Kaip 15min.lt pasakojo šiuo metu Kanuose esantis festivalio vykdomasis direktorius Algirdas Ramaška, šiemet į metų kino įvykiu tituluojamą renginį suplūdo kaip niekad daug žmonių.

„Čia puikus oras, prieš festivalio atidarymą atidarėme paplūdimio ir maudynių sezoną. Kanuose labai daug žmonių, atrodo, kad festivalis ir pats miestas labai atsigavę. Net nežinome, ar gausime bilietus į atidarymą, tiek daug susirinko norinčiųjų“, – sakė jis. Pasak A.Ramaškos, praėjusiais metais Kanuose lankytojų buvo pastebimai mažiau. „Buvo krizė, o dabar vėl pakilimas. Festivalio rūmai pilni žmonių. Ir lietuvių kino stendas labai gražus. Daugiau nieko kol kas nematėme, tik pasiėmėme akreditacijas ir nuskubėjome į paplūdimį“, – linksmai pasakojo „Kino pavasario“ atstovas.

A.Ramaškos teigimu, tik prieš pat atidarymą paaiškės, ar jų kompanija pateks į atidarymo filmą. „Į šventinį, pirmąjį seansą bet kokiu atveju neįeisime, o po to tiesiog rodo filmą. Bet, žinoma, stebėsime raudonu kilimu žygiuojančias žvaigždes. Lietuvos laiku viskas prasidės aštuntą vakaro. Kino gerbėjai jau seniai pasiruošę su kopėčiomis ten laukia, svajodami pamatyti garsenybes nors akies krašteliu“, – sakė jis.

Visą naujausią informaciją apie Kanų kino festivalį galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius