-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 13

Karštą vasaros naktį – 10 šiurpių siaubo trilerių

„Kai nebeliks vietos pragare, numirėliai žengs į žemę“, „puiki diena egzorcizmui, „vienintelio dalyko negaliu pakęst Santa Klaroje – suknistų vampyrų“, „ ne namas yra apsėstas, bet jūsų sūnus“ – frazės, kurių nenorėtumėte išgirsti nei gatvėje, nei namuose. O štai kine – jau kitas reikalas.
Kadras iš filmo „We Are Flesh“
Kadras iš filmo „We Are Flesh“

Siaubo kino mylėtojams siūlome 10 naujausių, į siaubo kino žanrą patenkančių trilerių, dramų ir komedijų, kurios gali suteikti aštrių pojūčių net ir trumpą karštos vasaros naktį.

1. „Skilimas“/ Split

Skilimas“ yra linksniuojamas kaip vienas geriausių šių dienų psichologinių trilerių. Jo režisierių M.Nightą Shyamalaną išgarsino tokie jo kurti filmai kaip „Šeštasis pojūtis“, „Nepalaužiamasis“ ir „Ženklai“.

Sinopsis: Pagrindinis filmo herojus (vaid. James McAvoy) kenčia nuo disociatyvaus tapatybės sutrikimo – jo asmenybę sudaro net 23 skirtingi personažai.

Kai jo įkaitėmis tampa trys, rūsyje įkalintos merginos, vis daugiau personažų ima reikštis – mergina Patricia, devynerių metų berniukas Hedwigas ir daugybę kt.

Kai kurios jų yra gan draugiškos, drovios ir netgi baikščios. Tačiau 24-oji jų, pseudonimu „žvėris“, netrukus ruošia atskleisti savo žiaurų veiksmų planą.

VIDEO: Split Official Trailer 1 (2017) - M. Night Shyamalan Movie

2. „Pradink“/ Get Out

Mistinis siaubo trileris „Pradink“ šio sąrašo vertas dėl keleto priežasčių. Viena vertus, jo uždarbis jau net keliomis dešimtimis kartų viršijo savo biudžetą. Kita vertus, filmas sulaukė itin pozityvių kino kritikų vertinimų. Svetainėje „Rotten Tomatoes“ jo balas šiuo metu siekia net 99/100 proc.!

Sinopsis: Juodaodis Chrisas (vaid. Daniel Kaluuya) ruošiasi pažintinei išvykai pas savo baltaodės merginos Rose (vaid. Allison Williams) tėvus. Nieko šioje situacijoje nėra neįprasta, gal tik lengvas socialinės kritikos pasažas, perbėgantis per žiūrovo sąmonę. Tačiau keistenybės, kurios prasideda porelei atvykus į šeimos, pranoks net ir didelę vaizduotę turinčio žiūrovo lūkesčius.

VIDEO: GET OUT (Horror Movie) - TRAILER

3. „Svetimas 5“/ Alien: Covenant

Galbūt tai nėra naujas proveržis šio žanro kine, tačiau filmas – neabejotinai efektingas. Tokiais ir panašiais komentarais „Svetimas 5“ įvertino kino kritikai bei apžvalgininkai. Beveik 100 mln JAV dolerių biudžetą turintis filmas – tiems, kas mėgsta įtemptą siužetą su mokslinės fantastikos prieskoniu.

Sinpsos: Tolimoje ateityje kolonijinio laivo įgula išsilaipina atokioje planetoje, savo kraštovaizdžiu primenančioje pirmykštę Žemę. Tiesa, šiame rojaus kampelyje apninka keista būsena. Miškų, vandens telkinių ir kalnų apsuptyje – nė gyvos dvasios. Tačiau visai netrukus ima aiškėti, kodėl.

VIDEO: Alien: Covenant | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

4. A Dark Song

Debiutinis airių režisieriaus Liamo Gavino darbas neliko kritikų nepastebėtas. Filmas buvo įvertintas kaip vienas labiausiai nerimą keliančių šio žanro darbų per pastaruosius metus. Nors daugelis šio filmo elementų galėtų vadintis žanro „klasika“, tačiau atleidimo tema, išryškėjanti siužeto eigoje, atveria prasminius klausimus, palikdama žiūrovą susimąstyme.

Sinopsis: Jauna britė (Suzana – vaid. Victoria Howard) išsinuomoja namą atokiame Velso kaimelyje ir nusisamdo okultistą (Steve'ą – vaid. Josephas Solomonas), kad šis atliktų senovinį ritualą, kuriuo galima išsikviesti savo angelą sargą.

Suzanos tikslas – per dvasinį tarpininką užmegzti ryšį su jos mirusiu sūnumi, kurį nužudė grupė paauglių. Tačiau tai, ką pavyksta iššaukti nuoskaudų ir keršto vedamai moteriai, yra kraupiau nei įvykiai, tarp gyvųjų vykstantys žemėje.

VIDEO: A DARK SONG Trailer (2017)

5. „We Are Flesh“

Dar vienas debiutinis darbas – šį sykį iš Meksikos. Jaunasis režisierius Emiliano Rocha Minteris nusprendė žengti mažiau populiariu keliu – sujungti psichologinio trilerio ir ypatingo vizualinio žiaurumo kino elementus. Kritikai režisieriaus idėją įvertino palankiai, linkėdami ateityje ieškoti subtilesnių pateikimo formų.

Sinopsis: Distopiniame pasaulyje, kuriame tenka kovoti išlikimo sąlygomis, žmonės yra priversti kooperuotis. Brolis ir sesuo – Lucio ir Fauna (vaid. Diego Gamlielis ir Maria Evoli) – ieškodami prieglobsčio sugriuvusio miesto konstrukcijose susipažįsta su paslaptinguoju Mariano (vaid. Noe Hernandezas). Šis jiems pasiūlo tvirtovę bei saugumą mainais už įvairias beprotiškas seksualines, smurtines ir psichologines užduotis.

VIDEO: We are the Flesh | Official Trailer - A Horror Fantasy Movie [HD]

6. „Šviežiena“/ Raw

„Šviežiena“ – vienas inovatoriškiausių prancūzų siaubo kino filmų šiuo laikmečiu. Šį režisieriaus Julia Ducournau darbą lydi tokie komentarai, kaip „filmas, kurį ne kiekvienas išdrįs pasižiūrėti iki pabaigos“, „sumanus, šmaikštus, ekstremaliai tamsus“, „keistas, seksualus, su doze gero humoro“, „tas, kuris patiks mėgstantiems kraujo upes“ ir daugybę kt. Koks šis filmas iš tiesų? Pasižiūrėkite ir įvertinkite patys.

Sinopsis: Vegetarė Justina (vaid. Garance Marillier) atvyksta į veterinarijos stovyklą, kurioje mokosi jos vyresnioji sesuo. Kukli, drovaus būdo mergina pirmakursių „krikšto“ ritualo metu yra įtikinama suvalgyti šviežiai išluptų triušio kepenų. Taip ji pirmą kartą paragauja mėsos, ir jos alkis palaipsniui ima augti.

VIDEO: Filmo „Šviežiena“ anonsas

7. „Naujoji karta Z“/ The Girl with All the Gifts

Netradicininė kino juosta apie zombių apokalipsę yra paremta bestseleriu tapusiu romanu, kurį parašė Mike'as Carey'is. Romano idėja buvo tokia inovatoriška, kad dar net nebaigus rašyti knygos kino studija „Warner Bros“ nusipirko teises jos ekranizacijai. Kritikų pastebėjimu, net jei ir nemėgstate šio žanro filmų, „Naujoji karta Z“ jus gali užkabinti ir nepaleisti iki pat pabaigos.

Sinopsis: Netolimoje ateityje žmoniją užklumpa paslaptinga liga. Užsikrėtę šia liga asmenys praranda proto kontrolę ir tampa bevaliais grobuonimis – „alkanaisiais“. Vienintelė žmonijos viltis – specialioje mokykloje augantys antrosios kartos vaikai, kurie, nors ir jausdami didžiulį alkį šviežienai, sugeba mąstyti ir mokytis.

Čia savo dienas leidžia ir mergaitė Melanie (vaid. Sennia Nanua), kuri iš visos grupės vaikų išsiskiria savo labai aukštu intelekto koeficientu. Įsivyravus chaosui ji tampa bene vienintele žmonijos viltimi.

VIDEO: The Girl with All the Gifts Official International Trailer #1 (2016) - Glenn Close Movie HD

8. „Priešnuodis gyvenimui“/ Cure for Wellness

Kino juostos „Priešnuodis gyvenimui“ režisierius Gore'as Verbinskis žiūrovų simpatijas yra pelnęs už tris (iš penkių) „Karibų piratų“ frančizės dalis. Tačiau naujausiasis jo kino darbas neprimena nė vieno iš jų. Daliai kritikų šis filmas nepaliko gero įspūdžio, tačiau dalis visgi sveikino režisierių už idėją siaubo kiną įkurti ne dideliame mediniame name (kaip įprasta), bet moderniame SPA centre.

Sinopsis: Ambicingas korporacijos vadovas Lockhartas (vaid. Dane DeHaan) yra išsiunčiamas į mįslingą „Sveikatos centrą“ parsivežti ten išvykusio (ir ten kiek „kvaištelėjusio“) kompanijos generalinio direktoriaus. Atvykęs į Šveicarijos alpėse įsikūręs SPA centrą jis ima pastebėti, čia siūlomos paslaugos ne visai atitinka įprasto sveikatingumo centro veiklą. Sveikata ir sveikimas čia įgija visai kitokią prasmę.

VIDEO: A Cure for Wellness Official Trailer 1 (2017) - Dane DeHaan Movie

9. „Gyvybė“/ Life

Filmas „Gyvybė“ yra priskiriamas kosminio siaubo trilerio žanrui su mokslinės fantastikos siužetu. Jame vaidina visa eilė žiūrovų pamiltų kino ir serialų aktorių – nuo Ryano Reynoldso iki Jake'o Gyllenhaalo.

Nors kritikų nuomonės šio filmo atžvilgiu nėra vieningos – vieni jam prikaišioja logikos trūkumą, o kiti giria už įtemptą siužetą, tačiau „Gyvybė“ neabejotinai pasiūlo dar vieną įdomią perspektyvą, kaip atrodo gyvenimas, būnant įkalintam kosmose.

Sinopsis: Šešių astronautų komanda tyrinėja mėginį, paimtą iš Marso, galintį pagrįsti nežemiškos kilmės gyvybės egzistavimą Raudonojoje Planetoje. Šis mėginys – bene pirmasis įrodymas apie gyvybę, esančią už Žemės ribų. Tačiau įvyksta tai, ko nenumatė niekas – paslaptingasis „mėginys“ gali vystytis ir mokytis greičiau, nei to norėtų tyrėjų komanda.

VIDEO: LIFE - Official Trailer (HD)

10. „Prevenge“

Filmas „Prevenge“ balansuoja ant siaubo dramos ir absurdo komedijos ribos (nė vienos jų iki galo neperžengdamas). Pagrindinę filmo heroją vaidinanti britų aktorė Alice Lowe šiai kino juostai scenarijų sukūrė pati, o kartu ir režisavo šį filmą. „Prevenge“ turėtų patikti tiems, kurie mėgsta keletą labai skirtingų žanrų apjungiantį kiną.

Sinopsis: Našlė Ruth (vaid. A.Lowe) yra nėščia jau septintą mėnesį. Be įprastų nėštumo pojūčių ji ima girdėti vidinį kūdikio balsą, kuris jai liepia... Žudyti.

VIDEO: PREVENGE Official Trailer (2017) Killer Fetus Comedy-Horror Movie HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius