Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 22

Kas taps Lietuvos metų kino aktoriumi?

Ryškiausi Lietuvos kino padangės įvykiai, režisieriai, aktoriai ir juostos išrenkami bei sveikinami kasmet vykstančiuose „KINFO apdovanojimuose“. Likus vos kelioms savaitėms iki renginio paaiškėjo visų 11 apdovanojimų kategorijų finalininkai. Dėl Lietuvos metų kino aktoriaus vardo šiemet varžosi Juozas Budraitis, Andrius Gecevičius ir Giedrius Savickas.
Pretendentai į Lietuvos metų kino aktorio titulą
Pretendentai į Lietuvos metų kino aktorio titulą / Kinfo.lt nuotr.

„KINFO apdovanojimus“ galima pavadinti ir visuomenės balsu, nes tik žiūrovu balsavimas nulemia tai, kas tampa geriausiais. Pristatome jums tris pretendentus į Lietuvos metų kino aktoriaus vardą. 

Juozas Budraitis, „Edeno sodas“

Juozas Budraitis kino aktoriaus veiklą pradėjo nuo 1965 m. 1981 m. baigė aukštuosius kino režisūros kursus Maskvoje. J.Budraitis, nusifilmavęs Vytauto Žalakevičiaus kino dramoje „Niekas nenorėjo mirti“ (1965 m.), tapo vienu žinomiausių Lietuvos kino artistų. Vėliau Lietuvos, Rusijos, Latvijos, Čekijos, Baltarusijos ir kt. šalių kino studijose J.Budraitis sukūrė per 100 vaidmenų, pelniusių jam tarptautinį pripažinimą. J. Budraitis nominuotas už vaidmenį filme „Edeno sodas“.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Juozas Budraitis
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Juozas Budraitis

Andrius Gecevičius, „Problemų tvarkytojas“

Andrius Gecevičius vadinamas žymiojo aktoriaus Ryano Goslingo antrininku. Aktorius – mėgėjas, mokyklos laikais lankė teatro studiją, o atvažiavęs studijuoti į Vilnių įsitraukė į studentiško teatro „Palėpė“ veiklą. Šiame teatre A.Gecevičius ir sutiko režisierių Marių Pocevičių. M.Pocevičius ėmė Andrių kviesti į savo kūrybinius projektus, o pernai jis nusifilmavo M.Pocevičiaus režisuotame filme „Problemų tvarkytojas“. Čia atliko pagrindinį – Problemų tvarkytojo – vaidmenį.

Mariaus Černuševičiaus nuotr./Andrius Gecevičius
Mariaus Černuševičiaus nuotr./Andrius Gecevičius

Giedrius Savickas, „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“

Giedrius Savickas, Lietuvos jaunosios kartos teatro, kino ir televizijos aktorius, gimė 1980 m. balandžio 16 d. Klaipėdoje. Didžiausio populiarumo sulaukė dėl televizijos parodijų laidoje „Dar pažiūrėsim“ sukurtų vaidmenų.

Pernai „KINFO apdovanojimuose“ Giedrius Savickas buvo nominuotas už vaidmenį šventinėje Donato Ulvydo komedijoje „Kaip pavogti žmoną“. 2015 m. aktorius suvaidino vagį lietuviškame vesterne „Traukinio apiplėšimas, kurį įvykdė Saulius ir Paulius“, už šį vaidmenį G.Savickas ir yra nominuotas.

Asmeninio albumo nuotr./Giedrius Savickas
Asmeninio albumo nuotr./Giedrius Savickas

Balsuoti už metų kino aktorių ar išreikšti savo nuomonę dėl kitų nominacijų galite spustelėję čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius