Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 11

Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje rengiamas dokumentinių filmų vakaras

Domitės Lietuvos istorija? Tada šis vakaras skirtas Jums. 2013 m. vasario mėn. 19 d., antradienį, 16 val. Kauno apskrities viešoji biblioteka (Radastų g. 2, salė) kviečia į dokumentinių filmų peržiūrą.
Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje rengiamas dokumentinių filmų vakaras
Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje rengiamas dokumentinių filmų vakaras

Programoje – du kino kompanijos „E2K“ dokumentiniai filmai apie Lietuvai svarbius įvykius ir didingas mūsų praeities akimirkas: „Pavergtųjų sukilimas“ ir „Lietuvos pilys: mitai, legendos ir tikrovė“. Įėjimas nemokamas. Maloniai kviečiame.

Kompanija „E2K“ per pastaruosius kelis metus visuomenei pristatė net 6 dokumentinius filmus, kuriuose pasakojama apie garbingas asmenybes, valstybės raidai reikšmingus, o kartais ir labai skaudžius Lietuvos istorijos įvykius. „E2K“ taip pat vykdo įvairius inovatyvius edukacinius projektus.

Šį kartą didžiausioje Kauno bibliotekoje bus parodytas vienas geriausių kino kompanijos filmų – „Pavergtųjų sukilimas“ (scenarijaus autorius ir režisierius Algis Kuzmickas). Tai filmas apie 1941 m. sukilimo iniciatorių pastangas išsaugoti svarbiausius ūkio ir strateginius objektus bei viltis atkurti Lietuvos nepriklausomybę, apie laisvės kovotojų likimus, įrodančius mums, kad kova už laisvę – tai ne tik tautos teisė, bet ir pareiga.

Antrojoje kino seanso dalyje matysite filmą „Lietuvos pilys: mitai, legendos ir tikrovė“ (režisierius Algis Kuzmickas), kuriame atskleidžiamos pilių istorijos, pasakojama apie užkeiktus lobius ir užgriuvusius požemius. Iš kartos į kartą perduodamos Vilniaus, Medininkų, Kauno, Liškiavos, Panemunės, Raudonės ir kitų Lietuvos pilių paslaptys šiame intriguojančiame filme – kaip ant delno.

Filmų vakaro programa:

16 val. – „Pavergtųjų sukilimas“,

17.30 val. – „Lietuvos pilys: mitai, legendos ir tikrovė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius