Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 02

Kauno Nemuno krantinėje prasideda „Tarptautinio Kauno kino festivalio retrospektyva“

Vasara Kaune įsibėgėjo – Tarptautinis Kauno kino festivalis kartu su „Daugirdo amfiteatru“ kviečia įkvėpti gryno kino oro! Liepos 3 – rugpjūčio 28 dienomis, 21.30 val., kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami trečiadienius praleisti vakarojant Nemuno krantinėje, kurioje žiūrovams bus pristatyta „Tarptautinio Kauno kino festivalio retrospektyva“.
Filmas „Balti delnai“
Filmas „Balti delnai“ / Kadras iš filmo
Temos: 2 Kinas Nemunas

Nuo 2007 m. gyvuojantis Kauno kino festivalis šią vasarą miestiečiams dovanoja net devynis kino seansus.

„Kartais net sunku patikėti, kad jau 7-us metus kantriai ir profesionaliai darbuojamės, siekdami Kaune sukurti ir įtvirtinti kokybiško kino rodymo, žiūrėjimo bei analizavimo tradicijas. Išties per šiuos metus Kauno kino festivalyje buvo parodyta daugybė išskirtinių filmų iš viso pasaulio, – sakė Tarptautinio Kauno kino festivalio meno vadovė Ilona Jurkonytė. – Nuo pat festivalio pradžios ypatingai daug dėmesio skyrėme kinematografijai iš Centrinės, Rytų Europos, taip pat iš Pabaltijo. Neatsitiktinai Kauno kino festivalio istoriją 2007-siais pradėjo žymaus vengrų režisieriaus Béla Tarro mokinio Szabolcs Hajdú filmas „Balti delnai“.

Liepos 3 d. „Tarptautinio Kauno kino festivalio retrospektyva“ startuos filmu, kuriuo buvo atidarytas pirmasis Kauno kino festivalis 2007-aisiais: „Balti delnai“ (rež. Szabolcs Hajdú, 2006 m., Vengrija). Filmas pasakoja gimnasto Dongo gyvenimo istoriją nuo paauglystės iki pedagoginio darbo su jaunesniu, sudėtingo charakterio atletu. Tai filmas ne tik apie neribotą ryžtą ir fizines galimybes, siekiant užsibrėžto tikslo, bet ir apie įvairiaspalvį žmogiškųjų jausmų spektrą, kuriame draugystė turi gydančią galią.

Visi kino seansai nemokami, filmai bus rodomi su lietuviškais subtitrais, o įvertinę filmą, žiūrovai turės galimybę laimėti akreditaciją į rugsėjo 25 – spalio 6 dienomis vyksiantį Tarptautinį Kauno kino festivalį.

„Tarptautinio Kauno kino festivalio retrospektyvos“ draugai

Kino draugai
i

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius