Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 24

Kino aktorių gildijos apdovanojimai – „Negarbingiems šunsnukiams“, Sandrai Bullock ir Jeffui Bridgesui (nuotraukos)

Quentino Tarantino filmas apie Antrąjį pasaulinį karą „Negarbingi šunsnukiai“ („Inglourious Basterds“) šeštadienį laimėjo kol kas svarbiausią savo apdovanojimą – pagrindinį Kino aktorių gildijos (SAG) prizą.
Sandra Bullock  su apdovanojimu
Sandra Bullock su apdovanojimu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Geriausiais 2009-ųjų aktoriais kolegos pripažino Jeffą Bridgesą ir Sandrą Bullock, kurie dabar laikomi pagrindiniais pretendentais į „Oskarų“ šlovę kovo mėnesį.

„Negarbingi šunsnukiai“, smurto ir juodojo humoro persunkta keršto fantazija, gavo SAG apdovanojimą už geriausią aktorių komandą, kurioje dirbo įvairių šalių žvaigždės, tarp jų – amerikietis Bradas Pittas, vokietė Diane Kruger ir austras Christophas Waltzas.

Pastarasis taip pat pelnė geriausio antrojo plano aktoriaus SAG apdovanojimą.

Šis Q.Tarantino filmas jau anksčiau pelnė virtinę kino kritikų apdovanojimų, bet nė vienas jų nebuvo toks prestižinis kaip šis, kurį skyrė 120 tūkst. SAG narių.

SAG apdovanojimai paprastai yra laikomi svarbiu sėkmės per „Oskarų“ teikimo ceremoniją indikatoriumi.

Tačiau į SAG apdovanojimus nepretendavo juosta „Įsikūnijimas“ („Avatar“), kuri laimėjo „Auksinį gaublį“ ir visame pasaulyje jau uždirbo daugiau kaip 1,6 mlrd. dolerių. SAG nariai yra linkę apdovanoti aktorinius talentus, o ne nuotykines veiksmo juostas.Man pasisekė, kad norėjau pagerinti savo darbą ir kad man buvo suteikta galimybė.
 

S.Bullock, kuri anksčiau labiausiai garsėjo romantinėmis komedijomis, naujame savo filme „Nematoma pusė“ („The Blind Side“) vaidina pasiturinčią baltąją, kuri į savo namus pasiima paniekintą juodaodį mokyklos futbolininką.

„Pažvelgęs į mano karjerą, niekas to nebūtų prognozavęs“, – žurnalistams sakė aktorė, turėdama omenyje tuos apdovanojimus, kuriuos jau pelnė už vaidmenį.

„Man pasisekė, kad norėjau pagerinti savo darbą ir kad man buvo suteikta galimybė“, – sakė ji ir pridūrė, kad jau išmoko sakyti „ne“ pusėtiniems vaidmenims. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius