Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 17

„Kino karavano“ savaitė: penki Lietuvos miestai ir susitikimas su aktore V.Mainelyte

Festivalio „Kino pavasaris“ vasaros projektas „Kino karavanas“ šią savaitę kviečia į nemokamus kino seansus ir juos papildančius renginius penkiuose Lietuvos miestuose. Filmus žiūrovai stebės gražiose vietovėse po atviru dangumi ir galės pasimėgauti didžiulio LED ekrano suteikiama kino teatrui prilygstančia filmų vaizdo kokybe.
„Kino karavanas“
„Kino karavanas“ / Domo Rimeikos nuotr,

Šią savaitę „Kino karavanas“ pradės nuo šeštojo šią vasarą vizito Marijampolėje rugpjūčio 18 d., rugpjūčio 19 d. lankysis Židikuose, rugpjūčio 20 d. – Mažeikiuose, rugpjūčio 21 d. – Pagėgiuose, o rugpjūčio 22 d. – Šilalėje. Pilnas maršrutas ir daugiau informacijos http://kinokaravanas.lt/.

Susitikimas su aktore Vaiva Mainelyte ir kiti renginiai

Rugpjūčio 18 d. Marijampolės gyventojų ir svečių laukia išskirtinė programa – bus rodomi net trys abejingų nepaliekantys filmai – nuotykių kupinas animacinis filmas visai šeimai „Vampyriukas“, Lietuvos kino klasika tapęs Gyčio Lukšo filmas „Vasara baigiasi rudenį“ bei geriausia Europos komedija vadinamas prancūzų filmas „Triumfas“.

Prieš filmą „Vasara baigiasi rudenį“ vyks susitikimas ir pokalbis su viena žymiausių Lietuvos aktorių Vaiva Mainelyte, filme sukūrusia nepamirštamą Mildos vaidmenį. Pokalbio metu žiūrovai galės sužinoti daugiau apie šį filmą bei išgirsti aktorės prisiminimus iš filmo kūrimo užkulisių.

Filmą papildantis pokalbis laukia ir Mažeikiuose. Čia po rugpjūčio 20 d. vyksiančios filmo apie klimato kaitą „Aš esu Greta“ peržiūros žiūrovai bus kviečiami sudalyvauti susitikime su būtent filmo herojės įkvėptais „Fridays for Future“ aktyvistais ir mokslininku bei sužinoti daugiau apie gamtos išsaugojimo ir ekologijos temas.

Unikalią patirtį žiūrint filmus kurs didžiulis skaitmeninis LED ekranas

Šiemet „Kino karavanas“ įspūdingai išaugo – per vasarą projektas aplankys net 40 miestų, kiekviename iš jų parodant du ar tris filmus. Tai būtų neįmanoma, jei ne naujasis skaitmeninis LED ekranas. Būtent dėl jo kinu po atviru dangumi mėgautis galima net ir dieną – nebereikia laukti sutemų, kaip yra įprasta lauke vykstantiems kino seansams, todėl galima kiekvienoje vietovėje pasiūlyti filmų įvairovę.

Domo Rimeikos nuotr./„Kino karavanas“
Domo Rimeikos nuotr./„Kino karavanas“

Pasak „Kino karavano“ koordinatoriaus Rimanto Oičenkos, labiausiai ekranas išsiskiria savo dydžiu ir vaizdo kokybe. Taip pat, Rimantas pasakoja, kad neretai per skaitmeninį ekraną žiūrėti filmus nėra malonu akiai ir dingsta kino projekcijos žavesys, bet šiuo atveju taip neatsitinka – ekrano kokybė praturtina reginį. R. Oičenka dalijasi, kad prieš prasidedant seansams, pasiruošimas trunka apie tris valandas, o ekranui išmontuoti po renginio dar prireikia maždaug valandos. Žiūrovai į „Kino karavano“ LED ekraną reaguoja itin teigiamai – jį pastebi, apžiūrinėja, teiraujasi apie jo savybes bei džiaugiasi malonia kino žiūrėjimo patirtimi.

Šios „Kino karavano” savaitės maršrutas:

Rugpjūčio 18 d. – Marijampolėje, Poezijos parke;

Rugpjūčio 19 d. – Židikuose, prie „Šatrijos“ parduotuvės;

Rugpjūčio 20 d. – Mažeikiuose, senamiesčio parko aikštėje;

Rugpjūčio 21 d. – Pagėgiuose, kultūros centro vidiniame kieme;

Rugpjūčio 22 d. – Šilalėje, bendruomenių parke.

Daugiau informacijos ir pilnas „Kino karavano“ maršrutas: http://kinokaravanas.lt/

„Kino karavanas“ įgyvendinamas Islandijos, Lichtenšteino ir Norvegijos subsidijuoto Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo lėšomis. Projektą remia Lietuvos kino centras, projekto partneris – Reikjaviko tarptautinis kino festivalis. Projekto draugas, besirūpinantis Skandinavijos šalių kinu – Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje. Kinui energijos suteikia „Ignitis grupė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius