Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 08

Kino kodas: „13“

Ką jūs darytumėte, jeigu sunkiai sergantis tėvas atsidurtų ligoninėje ir tektų užstatyti namą? Atsidūręs tokioje situacijoje ir norėdamas išgelbėti šeimą, padorus jaunuolis Džekas (akt. Samas Riley) nusprendžia surizikuoti.
Kino juostoje „13“  žiūrovai išvys ir Mickey Rourke
Kino juostoje „13“ žiūrovai išvys ir Mickey Rourke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Surizikuoja jis atlikti užduotį, kurios esmės nežino. Džekas užima netikėtai mirusio žmogaus vietą ir netrukus supranta, kad šitaip įsivėlė į žaidimą, kuriame ant kortos bus pastatyta jo gyvybė. Jeigu jis liks gyvas, taps milijonieriumi. Tačiau konkurentų daug, o taisyklės žiaurios. Be to, žaidimo organizatorių ieško policija. Žaidimas prasideda...

Reziumė

Pakartot! Pakartot! Režisierius Gela Babluanis, kaip koks teletabis, nusprendė dar kartą sukurti filmą, kuris ekranuose pasirodė 2005 metais. Nieko tokio, juk originalą mažai kas matė. Blogiau tai, kad kažin ar vertėjo dar vieno eilinio trilerio, kuriame nėra nei gilios psichologijos, nei intriguojančių personažų, dėl kurių gyvybės žiūrovas jaudintųsi. Tik paprastas siužetas ir pasikartojančios žiauraus žaidimo procedūros.

 Didžiausia pramoga žiūrovui – pasitikrinti, kaip veikia statistikos dėsniai. Išsiskirti šioje pilkoje masėje vėl sugeba tik Mickey Rourke. Unikalus vyrukas, keliolika metų švaistęs savo talentą, bet dar jo turintis apsčiai. Maloniai (jeigu šiame niūriame kontekste toks žodis tinka) nuteikia tik pabaiga, labai artima realiam gyvenimui. Kažkas žuvo, bet ne veltui. Kažkas laimėjo, nes dėl jo buvo pasiaukota, o trečiasis – ciniškas gobšuolis (Jasonas Stathamas), liko su mielu avinėliu. Kiek jį bepurtysi, auksinų neiškratysi. Gyvenimo ruletės krupjė susirinko žetonus. Pradedami nauji statymai, ponai.

Faktai

„13“ JAV, 2010  m., 95 min.
Režisierius Gela Babluanis.
Vaidina: Samas Riley, Jasonas Stathamas, Mickey Rourke.
ĮVERTINIMAS 2/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius