-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 15

Kino kodas: „Be įsipareigojimų“

Mediciną studijuojanti Ema (akt. Natalie Portman) yra gan plačiai paplitusi šiuolaikinė mergina: ji nenori rimtų santykių su vyrais. Ji savarankiška, racionali, protinga ir labai užsiėmusi. Jai pakanka sekso be įsipareigojimų.“
Filmas „Be įsipareigojimų“
Filmas „Be įsipareigojimų“ / Kadras iš filmo

Adamas (Ashtonas Kutcheris) – romantiškas vyrukas nuo mažų dienų, tikintis meile ir trokštantis susirasti mylimąją. Šie du personažai susiduria filme „Be įsipareigojimų“ ir žiūrovams belieka nuspėti, kaip susiklostys judviejų santykiai. Ar jie sugebės bendrauti ir mėgautis seksu, neįsimylėdami vienas kito; ar išsiskirs, nepateisinę vienas kito lūkesčių (nes meilė išnirs tarsi Pilypas iš kanapių), ar Laiminga Pabaiga pasirodys stipresnė už visus?

Reziumė

Pasaulis keičiasi ir tai keičia žmonių santykius (nors gal ir atvirkščiai, sunku pasakyti). Moterys dabar savarankiškesnės ir todėl reiklios. Lemiamu karjeros veiksniu tampa protiniai sugebėjimai, o ne fizinė jėga. Vyrai priešingai – moteriškėja ir vis labiau domisi madomis bei savo išvaizda. Tradicinės šeimos modelis palengva nyksta, daug vaikų gimsta ne santuokoje. Šį aspektą filmo autoriai atspindi teisingai. O toliau, kaip nepermaldaujamas Likimas, vis tiek įsijungia per amžius Holivude nesikeičiantis Dorovės bei tradicijų išsilaikymo dėsnis. Gal ir gerai. Juk iš esmės daugelis mūsų esame romantikai ir tikimės sutikti savo vienintelį ir nepakartojamą. Tiesa, kai kurie siužeto vingiai, scenos ir ypač dialogai atrodo tarsi pasiskolinti iš kokio W. Alleno filmo (pamatę Alekso tėtį iškart suprasite, kurie) ir tai suteikia žaismingumo. Manau, neblogai praleisite laiką, žiūrėdami šią romantinę komediją su socialinės satyros elementais. Bet daugiau apie šiuolaikinę visuomenę sužinosite ir pasilinksminsite, pasižiūrėję kad ir W. Alleno juostą „Kad ir kas benutiktų”.

Faktai ir vertinimas

Apie ką mes čia: „Be įsipareigojimų“ ("No Strings Attached"). JAV, 2011 m., 105 min.
Režisierius Ivanas Reitmanas.
Vaidina: Natalie Portman, Ashtonas Kutcheris, Kevinas Kline’as.
Įvertinimas
2/4

 
VIDEO: Romantinės komedijos „Be įsipareigojimų“ anonsas
 
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius