Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 03

Kino kodas: „Ant ribos“, arba Belaukiant, kol apvogs

Noras atkeršyti skatina išradingumą. Policininkas Nikas Kesidis (akt. S.Worthingtonas) už didžiulio, 40 mln. JAV dolerių vertės deimanto vagystę įkalinamas 25 metams. Tačiau iš kalėjimo atvežtas į tėvo laidotuves, jis pasprunka.
Samas Worthingtonas kriminaliniame trileryje „Ant ribos“
Samas Worthingtonas kriminaliniame trileryje „Ant ribos“ / Kadras iš filmo

Po mėnesio (matyt, gerai buvo pasislėpęs) Nikas išlenda pro vieno Manheteno viešbučio langą ir atrodo, kad tuoj nušoks. Desperacija? Taip iš pradžių mano ir jį atkalbėti bandanti policininkė Lidija (akt. E.Banks), tačiau netrukus tuo suabejoja. Visiškai teisingai, kadangi Nikas ne tam pabėgo iš kalėjimo, kad žioplių akivaizdoje tiesiog išsitaškytų smegenis ant asfalto. Jis savo smegenų vingius panaudoja, ketindamas įrodyti esąs nekaltas. Na, o kaip Nikas tą ketina padaryti, sužinosite, apsilankę kine.

Išvados

Šiek tiek psichologinį trilerį „Ant ribos” sukūrė debiutantas. Jaunas, bet jau perspektyvus režisierius Asgeris Lethas, savo pavyzdžiu liudijantis, kad dėl aršios konkurencijos Holivudas nesunkiai atsirenka talentingus kūrėjus, puikiai išmanančius savo amatą (kaip ir Lietuvos krepšinio treneriai – žaidėjus).

Nieko genialaus, bet filmas sukurtas, laikantis esminių žanro reikalavimų. Jame daug veiksmo, keletas intriguojančių siužeto posūkių, pasiaukojantys giminaičiai bei korumpuoti policininkai. Kaip įprasta tokio tipo juostose, scenarijaus autoriai nepersistengia, bandydami logiškai pagrįsti neįtikėtinus sutapimus ar stebinančius siužeto posūkius. Logikos trūkiai kompensuojami montažo triukais, greičiu ir dailiomis aktorės Genesis Rodriguez (Endžė) kūno linijomis.

Scenarijaus autoriai nepersistengia, bandydami logiškai pagrįsti neįtikėtinus sutapimus ar stebinančius siužeto posūkius.

Galėčiau atkreipti dėmesį į porą komiškų aspektų: į itin apsaugotas patalpas besiveržianti mėgėjų porelė nešasi du vidutinio dydžio krepšius, iš kurių nuolat traukia įvairiausius instrumentus, kurių galėtų pavydėti net Ytanas Hantas iš „Neįmanomos misijos”. Tik fizikai galėtų paaiškinti šį bedugnių krepšių paradoksą.

Antrasis į atmintį įstrigęs momentas – minėtos G. Rodriguez persirengimas, siekiant pademonstruoti žiūrovams puikią figūrą. Kitą paaiškinimą sunku sugalvoti. Beje, ši ūmaus charakterio mergina labai pagyvina protarpiais nuobodokai besirutuliojantį siužetą savo elgesiu ir reakcijomis. Ji turi ne tik įsimintiną figūrą, bet ir komikės talentą.

Tad ką mes turime? Gan nuspėjamo siužeto komišką veiksmo filmą apie kovą dėl teisingumo. Gali būti geriau, bet gali ir blogiau. Ir už tai ačiū.

Faktai ir filmo įvertinimas

„Ant ribos“ („Man On a Ledge“) JAV, 2011 m., 100 min.
Režisierius Asgeris Lethas.
Vaidina: Samas Worthingtonas, Elizabeth Banks, Edas Harris ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4

VIDEO: MAN ON A LEDGE Trailer 2012 - Official [HD]

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius