Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 27

Kino kodas: „Dredas 3D“ – kompiuterinis žaidimas kino ekrane

Įsivaizduokite, kad ateities pasaulis neišvengė atominės katastrofos. Buvusioje JAV teritorijoje egzistuoja vienas metropolis, kuriame gyvena apie 800 mln. žmonių. Tvarką šiaip ne taip mėgina išlaikyti mobiliųjų ir iki dantų ginkluotų teisėjų luomas.
„Dredas 3D“
„Dredas 3D“ / Kadras iš filmo

Vienas jų, teisėjas Dredas (akt. K.Urbanas) su naujoke Anderson (akt. O.Thirlby) atvyksta į vieną dangoraižį tirti trigubos žmogžudystės. Tame pastate-minimieste šeimininkauja buvusi prostitutė Ma-Ma (L.Headey), kontroliuojanti naujo ir labai populiaraus, laiką lėtinančio narkotiko gamybą bei platinimą. Žodžiu, Dredui ir jo blondinei padėjėjai tenka kietas riešutėlis. Juolab kad pastate nusikaltėliai juos visiškai atkerta nuo išorinio pasaulio.

Išvados

Tai sugrįžimas prie temos, kuri kine buvo įkūnyta 1995 metais. Tuomet „kietą“ teisėją vaidino S.Stallone. Dabar jo vietą užėmė K.Urbanas, per visą filmą taip ir nenusiėmęs šalmo. Profesionalui teko sunki užduotis – vaidinti, pasitelkus tik rūsčiai sučiauptas lūpas ir smakrą. Užtat simpatiška blondinė Olivia vaikšto be jokios galvos apsaugos, nes tai susilpnintų jos kaip aiškiaregės sugebėjimus. O tie sugebėjimai teisėjų porai ne kartą išgelbės gyvybę.

Kadangi siužetas tiesmukas, o veiksmas koncentruotas, jame daug kraujo ir susišaudymų, žiūrėti nenuobodu. Kad būtų dar geriau, vertėtų filmą šiek tiek patrumpinti.

Filmo siužetas paprastas – tik drąsiai eiti pirmyn ir šaudyti. Fantastiniai elementai, be minėtos atominės apokalipsės – aiškiaregystės dovana, tekusi kai kuriems žmonėms ir gražiai nufilmuotas narkotiko poveikis, kai viskas labai labai sulėtėja ir pasaulis nušvinta itin ryškiomis spalvomis, skambant atitinkamai muzikai. 

Kadangi siužetas tiesmukas, o veiksmas koncentruotas, jame daug kraujo ir susišaudymų, žiūrėti nenuobodu. Kad būtų dar geriau, vertėtų filmą šiek tiek patrumpinti. Naujasis „Dredas“ – išgrynintas kompiuterinio žaidimo kino ekrane žanras, kuomet į personažus beveik nekreipiama dėmesio ir neinvestuojama į jų gyvenimo istorijas ar jausmus. Kartais net aktoriaus veido nereikia, kaip šiuo atveju. Jie yra tik figūros, atliekančios savo funkcijas ir pasiekiančios lengvai nuspėjamą finišą. 

Tokį filmą-žaidimą būtų daug smagiau žiūrėti, jeigu kiekvienas žiūrovas gautų pultelį ir pats galėtų iššaudyti blogio jėgoms atstovaujančias figūrėles. Arba žūti šiame virtualiame pasaulyje. Anksčiau ar vėliau taip ir nutiks. Belieka išspręsti tik kai kurias technines problemas. Ši juosta ir pranašauja tokią tendenciją, nes kitą filmo apie Blogio kovą su Gėriu (teisėsauga) atsiradimo prasmę sunku įžvelgti.  

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Dredas 3D“ (Dredd 3D) JAV, 2012 m., 100 min. 
Režisierius Pete‘as Travisas. 
Vaidina: Karlas Urbanas, Olivia Thirlby, Lena Headey ir kiti.
ĮVERTINIMAS 2/4

VIDEO: Dredd 3D (2012) - Official Trailer #1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius