Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 18

Kino kodas: „Hobitas: nelaukta kelionė“ – operacija „Turto grąžinimas“. Pimoji dalis

Vieną dieną mielas ir romus hobitas vardu Bilbas Beginsas (akt. M.Freemanas) sulaukia netikėto svečio. Burtininkas Gendalfas (I.McKellenas) pasiūlo jam ypatingą kelionę. Pasiūlymas labai neviliojantis, susijęs su mirtinais pavojais, todėl Bilbas, aišku, nesutinka. Tačiau jau vakare į jo trobelę suguža nykštukų komanda, kurie pasiryžę iš slibino Smogo atsiimti užgrobtą gimtąjį kalną su daug aukso jo viduje – Ereborą.
„Hobitas: nelaukta kelionė“
„Hobitas: nelaukta kelionė“ / Kadras iš filmo

Kadangi rytas už vakarą protingesnis, Bilbas visgi prisijungia prie spalvingos grupės ir pradeda neįtikėtinai sunkią kelionę Vienišojo kalno link. To žygio metu jis bus priverstas patikrinti savo sugebėjimus išgyventi ir sužinos, ar lengva pritapti prie karingų nykštukų grupės. 

Išvados 

Kažkokia nelabai gera epidemija užpuolė fantastikos kūrėjus. Ypač plušančius fentezi dirvonuose. Pradėję rašyti istoriją arba ją ekranizuoti, jie negali laiku sustoti. Šio žanro knygos ir filmai dabar beveik visada gimsta ciklais. Ne mažiau kaip trilogijomis, o būna net žymiai ilgesnių projektų. Pasitaiko ir pagirtinų išimčių, bet dažniausiai sugalvotas siužetas ar istorija be reikalo praskiedžiama. Tokias knygas nuobodoka skaityti, o filmus – žiūrėti.

Gaila, kad P.Jacksonas, puikiai ekranizavęs „Žiedų valdovo“ trilogiją, nusprendė jos priešistorę – vieną ne itin storą knygutę apie Hobitą ištempti net į tris dalis.

Gaila, kad P.Jacksonas, puikiai ekranizavęs „Žiedų valdovo“ trilogiją, nusprendė jos priešistorę – vieną ne itin storą knygutę apie Hobitą ištempti net į tris dalis. Rezultatą buvo galima numatyti. Jau pirmasis filmas atrodo pernelyg ilgas – epizodai tęsiasi kankinančiai ilgai, o tarpus užpildo iš paukščio skrydžio nufilmuoti peizažai. Labai gražu, bet kam jų tiek daug?

Suprantama, užkietėjusiems „Hobito“ mėgėjams ir devynių valandų, praleistų kine, bus maža, bet aš šiuo atveju mėginu atsidurti kailyje eilinio žiūrovo, iš kino laukiančio dinamiškos pramogos. O jos kur kas mažiau, negu ilgų pokalbių. Be abejo, kompiuteriniai vaizdo efektai puikūs, scenografų išmonei nėra ribų. Ekrane – trolių, goblinų, orkų ir elfų kaleidoskopas. Tačiau tokio sviesto šiai košei tiesiog per daug. 

Belieka pridurti keletą žodžių apie naująsias skaitmenines kameras, kuriomis filmuoja P.Jacksonas. Vaizdas neįtikėtinai kokybiškas, tačiau dingsta kino efektas ir atrodo, kad žiūrime videofilmą. Panašiai kaip šiuolaikiniuose televizoriuose kino filmas virsta videofilmu. Mane toks vaizdas kiek erzina, bet gal įprasime. Taigi, jūsų laukia laaaaaabai ilga kelionė, kuri baigsis tik 2014 metais. 

Faktai apie filmą ir įvertinimas

„Hobitas: nelaukta kelionė“ (The Hobbit: An Unexpected Journey), JAV, 2012 m., 170 min. 
Režisierius Peteris Jacksonas. 
Vaidina: Ianas McKellenas, Martinas Freemanas, Richardas Armitage‘as, Cate Blanchett, Andy Serkisas ir kiti.

ĮVERTINIMAS 2,5 / 4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius