-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 13

Kino kodas: „Kaip atsikratyti boso“ arba Antiherojų metas

Pastaruoju metu kine akivaizdžiai daugėja politiškai nekorektiškų ir necenzūrinių komedijų, kurių herojai iš tiesų yra antiherojai. Jie keikiasi, geria, šniaukščia kokainą, tyčiojasi iš invalidų, veltėdžiauja ir kitaip pažeidinėja įstatymus. Erotiškai kriminalinė juodoji komedija „Kaip atsikratyti boso“ dailiai įsipaišo į šią naująją kino bangelę.
Komedija „Kaip atsikratyti viršininko“
Komedija „Kaip atsikratyti boso“ / Kadras iš filmo

Nėra namų be dūmų, o darbovietės – be viršininko. Trys bičiuliai turi darbą, kas Amerikoje šiais laikais ne visiems pasiekiama. Deja, jų gyvenimas nemielas, nes viršininkai tyčiojasi iš visų trijų. Ir daro tą išradingai: ciniškai (patologiškai pavydus ir klastingas Deivas Harkenas – aktorius K.Spacey‘is), chamiškai (narkomanas Bobis Pelitas – C.Farrellas) arba net seksualiai (odontologė Džiulija Haris – J.Aniston).

Pagaliau jiems trūksta kantrybė ir Kurtas (J.Sudeikis), Deilas (C.Day‘us) bei Nikas (J.Batemanas) nusprendžia nužudyti savo bosus. Kadangi gyvenime jiems sunkiai sekasi net vairuoti automobilį ar apskritai susikaupti, nusikaltimo planavimas ir vykdymas praktiškai taps neįmanoma, bet juokinga misija. Nebent Likimas kartu su Išsiblaškymu jiems padės.

Išvados

Taigi, apie politiškai nekorektiškas ir necenzūrines komedijas, kurių herojai iš tiesų yra antiherojai. Pamenate komedijas „Užkibo“, „Slėpkite pamerges“, „Vingiuotas kelias namo“ arba „Pagirios Las Vegase“? (jau nekalbant apie S.B.Coheno „opusus“). Kadangi publikai patinka juoktis, kai šaipomasi iš įvairių nacionalinių, etninių ar seksualinių mažumų, storulių ar neįgaliųjų, kai masturbacija, dantų šepetukas išangėje ir seksualinis priekabiavimas tampa būtinu siužeto elementu, ši tendencija tik stiprės.

Tą liudija netrukus kinuose pasirodysiančios komedijos „Sunokusios pamergės“ ir „Afigena mokytoja“ (įdomu, kaip kalbininkai reaguos į tokį „kūrybišką“ pavadinimo „Bloga mokytoja“ vertimą?). Komedijos „Kaip atsikratyti boso“ tempas spartus, o situacijos, dialogai išradingi ir juokingi. Gan originali ir pati idėja, apkaišyta įvairiomis popkultūros citatomis bei stereotipais (pvz., moterys nimfomanės).

Aktoriams akivaizdžiai patinka pasiautėti ir iš pasąmonės užkaborių ištraukti savo blogąjį „aš“. Juolab, kad dar pinigus už tai moka. Tik mes, gerbiamieji žiūrovai, už tokį elgesį kaip mat gautume baudą arba būtume kitaip nukenksminti. Tad filmą galima laikyti puikia psichoterapijos ir atsipalaidavimo priemone. Pažiūrėkite, bet taip nedarykite.

Faktai

„Kaip atsikratyti boso“ („Horrible Bosses“) JAV, 2011 m., 100 min.
Režisierius Sethas Gordonas.
Vaidina: Jasonas Batemanas, Jennifer Aniston, Kevinas Spacey’is ir kiti.

ĮVERTINIMAS 3/4 

VIDEO: Komedija „Kaip atsikratyti boso“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius