-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 18

Kino kodas: „Kaubojai ir ateiviai“, arba Laukinių vakarų užkariavimas

Pabudome prerijoje ir kelkimės. Kaubojus Džeikas Lonerganas (akt. D.Craigas) pabunda, visiškai praradęs atmintį, bet su keista apyranke ant riešo. Judėdamas bet kuria kryptimi, jis pasiekia miestelį, kur netrukus supykdo despotišką vietos turtuolį Vūdrou Dolarhaidą (akt. H.Fordas) ir šerifą.
Danielis Craigas (dešinėje) ir Harrisonas Fordas trileryje „Kaubojai ir ateiviai“
Danielis Craigas (dešinėje) ir Harrisonas Fordas trileryje „Kaubojai ir ateiviai“ / Kadras iš filmo

Bręstantį konfliktą su teisėsauga nutraukia netikėtas skraidančių šaudančių lėkščių pasirodymas. Tačiau dar vienas siurprizas! Džeikas pasirodo turįs priemonių tinkamai atsakyti į šį įžūlų įsibrovimą. Kas nugalės – visagaliai kosminiai atėjūnai ar Laukinių vakarų gyventojai, ginkluoti šautuvais, lankais ir ryžtu?

Išvados

Logiška manyti, kad kosminiai ateiviai žmoniją lanko nuo seniausių laikų. Galbūt jie dalyvavo ir Laukinių vakarų užkariavime. O kaip tai vyko, siūlo įsivaizduoti trilerio „Kaubojai ir ateiviai“ autoriai. Reiktų pridėti ir indėnus, nes be jų pagalbos būtų sunku atsispirti negražiems padarams, papildžiusiems agresyvių kosminių užkariautojų galeriją („Padaras“, „Svetimas“, „Grobuonis“, „Super 8” ir t.t.).

Taip gimė komiškas hibridas. Filmas, sukonstruotas iš dviejų siužetinių linijų: klasikinės priešpriešos tarp miestą valdančio turtingo šunsnukio (H.Fordas) ir atklydusio kilnaus vienišo kaubojaus (D.Craigas), ir juos suvienijančio mėginimo atsilaikyti prieš kosmines pabaisas. Tos dvi temos, tiesa, ne itin harmoningai jungiasi ekrane. Jausmas toks, tarsi vienu metu žiūrėtume du filmus, ir tai trukdo įsijausti į Džeiko, praradusio brangų žmogų, dramą.

Norisi daugiau vesterno, bet autoriai seka XXI a. mada, įnirtingai maišydami žanrus. Šis filmas – originalus, tačiau ne itin vykęs eksperimentas, kurį galima tęsti, kuriant ciklą „Ateiviai ir ....“. Kaubojų vietą gali užimti įvairių Žemės istorinių epochų ar civilizacijų (majai, šumerai, egiptiečiai ir t.t.) atstovai.

Faktai  

„Kaubojai ir ateiviai“ („Cowboys & Aliens“) JAV, 2011  m., 120 min.
Režisierius Jonas Favreau.
Vaidina: Danielis Craigas, Olivia Wilde, Harrisonas Fordas ir kiti.

ĮVERTINIMAS 2/4 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius